Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Stratégiai megállapodás a DKV utánpótlásáért

| 2022. 09. 20. | 17:03:00
A DSZC és a DKV fűzte szorosabbra a kapcsolatát Debrecenben.
Stratégiai megállapodás a DKV utánpótlásáért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szorosabbra fűzte több éve tartó együttműködését a Debreceni Szakképzési Centrum és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. A partnerség megerősítése céljából szeptember 20-án Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja és Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója stratégiai megállapodást írtak alá.

A sajtónyilvános eseményen Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere arról beszélt, hogy az együttműködési megállapodás aláírása fontos üzenettel szolgál a régióban élő fiataloknak. Hangsúlyozta, hogy érdemes Debrecenben szakmát tanulni, hiszen a város egy egész életpályát biztosít a diákok számára. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy Debrecen egy tudásközpont, erős a szakképzés, ezért is települ be egyre több cég a városba. Balázs Ákos hozzátette, Debrecen azért tud régióvezető lenni, mert az önkormányzat, az egyetem, a szakképzés és a vállalatok közösen tudnak gondolkodni és erősítik egymást.

Tirpák Zsolt kancellár elmondta, a Debreceni Szakképzési Centrum legfontosabb célja a gazdasági vállalati kapcsolatok építése és erősítése annak érdekében, hogy határozott jövőképet tudjanak felvázolni a diákok számára, hiszen ha ez nem valósulna meg, öncélú lenne a szakképzés. A kancellár rámutatott, különleges a mai nap, hiszen a város közlekedési vállalatával régi hagyománya van az együttműködésüknek, és most a keretszerződés aláírásával tovább lendítenek az elmúlt évek jó gyakorlatán. A kancellár a partnerkapcsolatról szólva kifejtette, két intézmény kapcsolódott be az együttműködésbe: a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum. A kancellár arra is kitért, hogy az új szakképzés egyik fontos eleme, hogy a vállalatokkal közösen képzik a szakembereket. Nem egy statikus tananyagot sajátítanak el a tanulók, hanem a partnerekkel közösen dolgozzák ki az anyagot. Hozzátette, a DSZC és a DKV közösen szólítják meg a fiatalokat a különböző fórumokon is. Tirpák Zsolt beszéde végén azt üzente a pályaválasztás előtt álló tanulóknak, hogy a debreceni közlekedési vállalatnál presztízs dolgozni, ezért érdemes a gépészet, a járműipar és az elektronika területén szakmát választani.

Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, a szakképzett munkaerő biztosítása egyre nagyobb feladatot jelent minden társaság számára. Ezért is nagy öröm, hogy egy keretmegállapodásban rögzítve segíteni tudják a duális képzésben részt vevő diákok szakmai oktatását. Mint mondta, a DKV-nál dolgozó szakemberek átadhatják tudásukat a fiataloknak, és megismertethetik őket azokkal a szakmai fortélyokkal, amiket a tankönyvből nehéz megtanulni, elsajátítani. Tóth Szabolcs arról is beszélt, hogy a DKV jelentős változáson esett át az elmúlt időszakban: szolgáltatásfejlesztés történt, olyan modern technológiák jelentek meg, amelyekkel megismerkedhetnek a diákok, ezáltal pedig ebben is tapasztalatot szerezhetnek. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a gépjármű mechatronikai technikus képzésben tanuló diákok szeptemberben kezdték meg duális képzésüket a vállalatnál, ahol 5 félévet töltenek el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Választás: Hajdú-Biharban a Fidesz már összegyűjtötte az aláírásokat
Választás: Hajdú-Biharban a Fidesz már összegyűjtötte az aláírásokat
A listaállításhoz 2669 ajánlást kellett gyűjteni.
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.