Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Beszéltek a rendőrök a lánnyal, akire nagyon ráijesztettek Debrecenben

| 2022. 08. 13. | 12:29:00
Megkérdeztük a rendőrséget arról a történetről, amelyet nagyon sokan olvastak a Facebookon.
Beszéltek a rendőrök a lánnyal, akire nagyon ráijesztettek Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kihallgatták a rendőrségen azt a 20 év körüli nőt, akit egy Facebook-bejegyzés szerint az éjszakai órákban „megtámadtak” a debreceni Nagyállomás közelében. Az ismeretlen férfit még keresik; garancia ugyan nincs rá, de jó eséllyel azonosítani fogják, tekintve, hogy a területen számos, az utcát is pásztázó biztonsági kamera működik. Információink szerint nem egyértelmű, hogy erőszakosodásról volt szó, akár jópofáskodás is lehetett az ismeretlen célja, csak nagyon rosszul mérte fel a helyzetet.

Hogy miért?

Ennek megértéséhez ugorjunk vissza arra a július végi Facebook-bejegyzésre, amelyet mára több mint 6 ezren osztottak meg a legnagyobb közösségi oldalon. Már maga az eset sem a közvetlen érintett révén került  nyilvánosságra, hanem egy debreceni férfin keresztül. Ákos kommunikációs szakember, marketinges és a segítőkészsége sem kétséges, hiszen a női sikolyt, ami cselekvésre késztette, akár el is engedhette volna a füle mellett.

– Hazaértem hajnal 2 óra felé, éppen léptem volna be a lépcsőházba, amikor éles sikítás törte meg az Erzsébet utca csendjét. Kirohantam az útra, körülbelül 150 méterre egy lányt láttam, amint a falnak dőlve zokog. Odasietve láttam, hogy szörnyen sokkos állapotban van, zihált, zokogott, remegett – írta. Bejegyzése szerint a nő azt mondta, valaki „hátulról elkapta”, „fojtogatni kezdte”, „befogta a száját” és „el akarta vinni”. Sikított, mire az alak eltűnt. A rémült lány nem tudott személyleírást adni, Ákos nyugtatta, végül taxit hívott hozzá. Majd megírta a történetet a Facebookra, figyelmeztetésnek szánva azt minden nőnek, akinek van mersze a debreceni utcákon magányos, éjszakai sétákhoz.

[Beillesztett cikk: Megszólalt a Debrecenben megtámadott lány]

Büntetőeljárás indult

Eddig a baljós sztori, amely kapcsán a rendőrséghez fordultunk: vajon mit tud ehhez hozzátenni a nyomozóhatóság? Kiderült: bár nem érkezett sem feljelentés, sem bejelentés, a rendőrök is olvasták a bejegyzést, és hivatalból elkezdtek foglalkozni vele. Sikerült eljutniuk a nőhöz, akit meghallgatva „finomodott” a történet. Ő már úgy mondta el, hogy nem volt fojtogatás és el sem akarták vinni. Tény viszont, hogy a férfi hozzáért  átkarolta – bár nem bizonyos, hogy erőszakos célzattal. 

Az ügyben személyi szabadság megsértése bűntett gyanújával vizsgálódnak;

ugye, jó volna meghallgatni az ismeretlent is, bár tudomásunk szerint eddig ez nem történt meg (ha olvassa ezt a cikket: érdemes lenne elsétálni a legközelebbi rendőrségre!).

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon elmondták: ismereteik szerint az elmúlt időszakban nem támadtak meg nőket a Nagyállomás környékén.

Hogy lesz-e folytatás? Erre bizonyossággal nem lehet most felelni; annyi tanulság talán leszűrhető, hogy nő ismerőseinket akkor se hagyjuk egyedül éjszaka az utcán, ha a város amúgy biztonságos.

Még valami: Ákost megkerestük azzal a kérdéssel, hogy a bejegyzésében mindent úgy írt-e le, ahogy a lány előadta, miként arra is kíváncsiak voltunk, beszéltek-e utólag. Reagálását közreadjuk. 

Azóta a lány jelentjezett a Cívishírnél, a vele készült cikkünket itt olvashatják.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.