Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyermeknapi forgatag a Zsuzsi Erdei Vasúttal

| 2022. 05. 28. | 09:28:00
A családi program ingyenes.
Gyermeknapi forgatag a Zsuzsi Erdei Vasúttal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május utolsó vasárnapján Debrecen legidősebb „hölgye”, az idén 140 éves Zsuzsi Erdei Vasút is csatlakozik a gyermeknapi programok sorához. „Zsuzsi”, az Erdőspuszták mesébe illő tájain robog egészen Hármashegyaljáig, ahol színes gyermeknapi forgataggal várják a családokat. A vonattal érkező gyerekeket pedig ingyenes arcfestés és lufibohóc várja Hármashegyalján!

A Hármashegyaljára tartó vonatozás alatt a Kerekerdő Élménypark két szórakoztató karaktere mulattatja az utasokat: PancsPancs zsonglőriskolával, Suzy pedig ritmus- és tánciskolával készül. Érkezést követően a Diri-Dongó Együttes interaktív zenés gyermekkoncertje indítja a programok sorát, de természetesen a zene mellett a tánc is szerepet kap majd a nap során. A Dance Universe TáncSport Egyesület, az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdió, valamint a Debrecen Linedance Club jóvoltából latin-amerikai és standard tánc-, zumba-, hastánc- és country-bemutatók várják az érdeklődőket, akik akár ki is próbálhatják a tánclépéseket.

A Zsuzsi vonat eseményein mindig nagy sikert aratnak a rendőrségi bemutatók, így a gyermeknapon újra lehet találkozni a rend őreivel, akiket ezúttal négylábú segítőik is elkísérnek. A Hajdú Bihar Megyei Rendőr főkapitányság Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség kutyavezetője, Komádi István rendőr főtörzsőrmester jóvoltából a Mini névre hallgató kábítószerkereső kutya és a Fitos névre hallgató általános rendőrkutya egy nem mindennapi bemutatóval készül, melyben bemutatják, hogyan segítik a rendőrök munkáját. A bemutatót követően közelebbről is meg lehet ismerkedni a kutyusokkal, akikkel akár szelfi is készíthető. Érkezik Hármashegyaljára egy rendőrautó, amibe a kisebbek akár be is ülhetnek, de lesz lehetőség rendőrségi védőruházat felpróbálására is. A bűnmegelőzési rendőrök részvételével rajzpályázatot is indítanak, melyen minden induló ajándékban részesül.

A kutyák mellett természetesen a Madársuli népszerű növendékei is köszöntik majd a gyerekeket, sőt, az interaktív bemutatót követően most is örömmel pózolnak majd a gyerekek vállán és karján egy-egy fotó erejéig. Mindezek mellett a nap során lesznek vidám, kreatív foglalkozások a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület közreműködésével, kézműves vásár a Vidék Kóstoló webáruház jóvoltából, és persze nem maradhat ki a programkínálatból a gyermekek körében népszerű arcfestés, lufibohóc, ugrálóvár, óriássakk és a cukorkaeső sem. A büfében a gyerekek kedvenc nyalánkságai, hot-dog és jégnyalóka is kapható lesz a gyereknapon.

A május 29-i gyermeknapi programra, 10:00 órakor indul a vonat a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 14:10-kor közlekedik vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

Természetesen a vonatok a hétvégi menetrend szerint is közlekednek majd Debrecen és Hármashegyalja között.

A menetrend szerinti járatok: 8:30, 11:15, 15:00 időpontokban indulnak a Ruyter utcai kiinduló állomásról, és 10:00, 13:30, 16:45 időpontokban indulnak vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

A gyereknapi program mindenki számára ingyenes az utazási díj megfizetésén túl!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.