Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos: ennek a csodának egy titka van

| 2022. 04. 04. | 02:16:00
A Fidesz hajdú-bihari elnöke a győzelem üzenetéről is beszélt.
Kósa Lajos: ennek a csodának egy titka van
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos a Fidesz-KDNP választási győzelmét bejelentő Orbán-beszéd után – az ilyenkor szokásos köszönetnyilvánításokat követően – a párt debreceni eredményváróján kijelentette: még nem a célt érték el, hanem csak lehetőséget kaptak arra, hogy a következő négy évben Debrecenért és a választókért dolgozzanak.

– Teljesen világos, hogy a magyar választók félreérthetetlen üzenetet küldtek a hazai és az európai politikai elitnek is. Az üzenet: Magyarország békében szeretne élni, a békés építkezést választja azon értékek mentén, amiről végig beszéltünk a kampányban. A munka világát építjük, a családok támogatására építjük fel a magyar társadalmat és annak jövőjét, valamint szeretnénk biztonságot adni a magyar polgároknak, mindenkinek. Mind a migrációval, mind a háborúval szemben, mind a gazdaságban, az életlehetőségekben. Végig azt mondtuk, ez a háború nem a mi háborúnk. Mindenkivel szolidárisak vagyunk, aki tőlünk menedéket kér, de ki akarunk maradni ebből a háborúból

– jelentette ki a Fidesz megyei elnöke, aki a hajdú-bihari 1. számú egyéni választókerületben újrázott országgyűlési képviselőként. 

Hangsúlyozta: Magyarország félreérthetetlen álláspontot foglalt most el, ezt mindenkinek meg kell értenie, őket pedig kötelezi a választói akarat. Emellett végig ki fogunk tartani – ígérte Kósa Lajos, hozzátéve, 1998 óta szövetségben vannak a debreceni választók többségével. 

Nyugodtan mondhatom, ez a politikai elit a város elitjével összefogva olyan utat valósított meg, amelynek az egész világ a csodájára jár – utalt a cívisváros gazdaságfejlesztését dicsérő fajsúlyos nemzetközi elismerésekre. Ennek a csodának egy titka van – fűzte hozzá – , hogy ők nem beszéltek az összefogásról, nem bizonygatták azt a sajtó előtt, hanem a legnagyobb természetességgel csináljak immár több mint két évtizede. Együtt vagyunk Debrecen, húzta alá a jól ismert Fidesz-szlogent a politikus.

A hajdú-bihari 2. számú egyéni választókerület régi-új győztese, Pósán László emlékeztetett: a Fidesz politikai közössége majdnem negyed százada vezeti Debrecent, teszi a dolgát, a város pedig hihetetlen ütemben fejlődik. – Huszonpár évvel ezelőtt nem is gondoltuk volna, mi lesz ebből a városból. Egyben vagyunk, együtt erősek vagyunk, a debreceni polgárok döntő többsége pedig támogatja a politikánkat a máshonnan importált, budapesti szlogenekkel szemben – szögezte le. 

A hajdú-bihari 3. számú egyéni választókerületben ismételten elsőséget szerzett Tasó László azt mondta, „nem számított ennyire erős eredményre, tartott a választástól, mert olyan helyzet elé állította őket a sors, amelyet még nem tudták modellezni se”. – Nehéz időszak vár ránk, pontosan tudjuk, hogy komoly kihívások elé nézünk. De eddig is mindent megoldottunk, mindent rendbe tettünk, mindent megnyertünk, amit akartunk. Mitől félnénk, kitől kellene nekünk félni? Hogy olyan lett Debrecen, amit nem is gondoltunk volna? Dehogynem! Azért lett ilyen, mert valamikor azt gondoltuk, hogy ilyenné lehet tenni! – jelentette ki.

Megjegyezte: meggyőződése szerint Debrecennek olyan pálya fog kinyílni, amelyet talán még a város polgármestere sem mer elhinni, pedig benne van a levegőben. Ha Debrecen halad, mindenki halad – közölte.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
A miniszterelnök a Fidesz-KDNP kampányindító rendezvényén mondott beszédet.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.