Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jótékonysági koncertet ad Debrecenben Mága Zoltán

| 2022. 02. 21. | 09:00:00
Rangos előadók is közreműködnek.
Jótékonysági koncertet ad Debrecenben Mága Zoltán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Százszoros köszönet” jelszóval immár harmadszorra indítja útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, hogy ökumenikus karitatív missziójával köszönetet mondjon a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak és segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű, vagy gyógyulásra váró gyermekeknek, kórházaknak, árváknak.

A jótékonysági misszió február 26-án a Debreceni Református Nagytemplomból indul útjára, és Magyarország nagyvárosai és kistelepülései mellett a határainkon túli magyar közösségekhez is eljut.

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát másodszorra a székelység művelődési, oktatási és szellemi központjának számító Marosvásárhelyről indította útjára 2018. március 19-én, a „Fekete március” néven emlékezetes évforduló napján azzal a céllal, hogy a teljes Kárpát-medencét bejárva, Erdély, Felvidék, a Vajdaság és Magyarország katolikus, református és evangélikus templomaiban, zsinagógáiban tartandó összesen 100 koncertjével a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek, rászoruló embertársainknak, és közösségeknek segítséget nyújthasson. A hegedűművész a határainkon túl olyan kistelepülések templomaiban is adott koncertet, ahol még soha nem szólalt meg magyar muzsika.

A már teljesített két karitatív missziósorozat hangversenyein több mint 250 ezer ember vett részt és több száz millió forint értékben nyújtott segítséget a hegedűművész. Mága Zoltán a hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek adott támogatást, több vidéki kórház számára életmentő orvosi műszerek beszerzését segítette, de templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult. A jótékonysági missziói elismeréseként XVI. Benedek pápa mellett Ferenc pápa is apostoli áldásában részesítette és a katolikus egyházfő audiencián is fogadta a hegedűművészt.

Mága Zoltán, aki már több mint két évtizede önzetlenül segít hátrányos helyzetű embereken, tanulni vágyó gyermekeken, betegeken és közösségeken, azt vallja: számára a jótékonyság egy belső késztetés, hogy önzetlenül segítsen másokon, mert így jobbá, és szebbé teheti mások életét.

Most harmadszorra elindított missziójával a hegedűművész elsősorban azoknak a hétköznapi hősöknek szeretne köszönetet mondani, akik az elmúlt két évben embertársaink életéért és egészségéért küzdöttek, harcoltak egy láthatatlan kórral szemben, és biztosították a napi szükségleteink elérését.

– Százszorosan is köszönetet kell mondanunk az orvosainknak, ápolóinknak, akik a legnagyobb értéket, az életet mentették, harcolva a Covid-19 ellen

– emelte ki új küldetésének fő célját Mága Zoltán. Kiemelte továbbá, hogy hasonlóan a már teljesített két templomi koncertsorozathoz, a mostaninak is az lesz a célkitűzése, hogy a rászoruló gyermekeknek nyújthassanak segítséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.