Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Micsoda testek Debrecenben!

| 2021. 06. 17. | 12:34:00
Nemzetközi hírű társulat érkezik a Nagyerdőre.
Micsoda testek Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapest után először Debrecenben látható, a Recirquel Társulat My Land című előadása! A hét világklasszis külföldi artistát felvonultató, a kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző produkció az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot jeleníti meg június 22-én a Nagyerdei Szabadtéri színpadán.

A My Land minden elemében megkomponált, új utakon járó, világszínvonalú előadás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 2018-ban 4200 produkcióból lett a legjobb Edinburg-ban, a Fringe Fesztiválon. Vági Bence rendezésében, koreográfiájával az előadás ott mozog a föld és az ég közötti térben, és az emberi létezés metaforáit meséli el hét, nemzetközileg is kimagasló ukrán artista közreműködésében. "Vad érzelmek vannak jelen, gyilkos tekintetek, ádáz harcokat látunk, kiélezett összecsapásokat, Szirtes Edina Mókus és Terjék Gábor népzenét is felhasználó, őrjítő, olykor fültépő, elementáris zenéjére." - fogalmaz Bóta Gábor kritikus.

A nemzetközi hírű, hazai újcirkusz-társulat, a Recirquel a My Land-ben a cirkuszt, a kortárs és klasszikus táncot, a mozgásművészettel és a színházzal ötvözi, hogy az alkotás kiteljesedjen egy új előadóművészeti műfajban, a "cirque danse"-ban. "Látjuk a testeket valójukban, és a tükörben szintén, a szereplők megvizsgálják benne magukat. Az önmagukban is figyelemreméltó artista produkciók leheletnyi elvarrásokkal beilleszkednek a nagy egészbe, és rendszerint táncba, pantomimbe torkollanak. Kristóf Krisztián világot járt kiváló zsonglőr, az együttes nemzetközi menedzsere működött közre cirkusz-szakértőként. Az artisták ukránok, látszik rajtuk, hogy meglehetősen komplex képzésben volt részük, náluk lehet egyetemi szinten cirkuszművészetet tanulni. Lenyűgöző a mozgáskultúrájuk, jellegzetes a karakterük, kifejező az arcuk. Andrii Spatar olyan könnyed természetességgel jár a kezén, mint a lábán. Az ikerpár Andrii Pysiura és Mykola Pysiura hasonló számot csinálnak, mint a Ripper fivérek, egymást emelik, különböző alakzatokban. Rodion Drahun és Sergii Materinskyi kis golyóbisokkal vívnak nagy csatát. Az utóbbinak pazar létra attrakciója is van. Roman Khafizov mintha nem lennének csontok benne, bármilyen alakzatban hétrét hajtja magát. Yevheniia Obolonina az egyetlen hölgy, a vonzás és a taszítás tárgya, a kísértés és a beteljesedés." (Bóta Gábor)

A My Landben a testek folyamatos próbatétele és bravúrja nem cél, hanem eszköz. A szereplők egy festői látvány-és zenei világban taszítják és vonzzák egymást bravúros könnyedséggel, megtestesítve a gonosszal, a sötétséggel való életre szóló küzdelmet. „Szirtes Edina Mókus és Terjék Gábor zeneszerzők Both Miklós ukrán népzenei gyűjtése nyomán írt műve az egész előadás során meghatározó jelentőségű. Az artisták ukrán származásán túl megidézi az anyaföldhöz való kötődés ősi természetességét, és az élet körforgásának törvényeit is. Lenzsér Attila és Pető József lélegzetelállító fényterveivel kiegészítve a technikai háttér úgy teremt atmoszférikus közeget a mozgásnak, hogy kiemeli, nem pedig elnyomja a testek játékát” - állapítja meg Dohy Anna kritikus.

My Land
június 22. (kedd) 21:00
Esőnap: június 23.
Az előadás hossza (szünet nélkül): 60 perc
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Kapunyitás: 20:15
Jegyárak: 5 900/5 400 Ft/4 900/4 400 forint
További információ ITT 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.