Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kikapott az olaszoktól a magyar válogatott Debrecenben

| 2021. 01. 09. | 09:58:00
Märcz Tamás együttese nem jutott a negyeddöntőbe.
Kikapott az olaszoktól a magyar válogatott Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európa-bajnok magyar válogatott 9-8-ra kikapott a világbajnok olasz csapattól a férfi vízilabda világliga debreceni európai selejtezőjének január 8-i negyeddöntőjében.

Nagy Viktor védéseivel indult a találkozó, majd Manhercz Krisztián nyitotta meg a gólok sorát távolról. Hozzá hasonlóan Vincenzo Dolce is messziről talált be, de a negyedet így is a magyarok nyerték Kovács Gergő találatának köszönhetően. Az olaszok egy ejtéssel egyenlítettek a második negyed elején, de Hosnyánszky Norbert akcióból válaszolt. A vendégek egy véleményes lefordulást követően egyenlítettek újra, a magyarok 15 másodperccel a félidő előtt fórból lőhettek volna gólt, de az előny kimaradt. A harmadik negyedet újra Manhercz találata vezette fel, de nem sokkal ezután Francesco Di Fulvio két blokkoló magyar kéz között lőtt óriási gólt. A következő magyar fór előtt Märcz Tamás időt kért, majd tökéletes figurát hívott, amelyet Angyal Dániel értékesített.

A zárónegyedben az olaszok egy perc alatt három támadásból két gólt lőttek és átvették a vezetést, ráadásul még Oscar Gonzalo Echenique is meglepte Nagy Viktort.

Jansik Szilárd pillanatokkal később minimalizálta a különbséget, miután a rövid sarokba húzott be egy labdát, majd Erdélyi Balázs előtt adódott nagy lehetőség, de közelről szétforgácsolta a kapufát. A túloldalon az olasz fór kimaradt - Kovács Gergő gyönyörűen védekezett -, Alessandro Campagna, a világbajnok olaszok szövetségi kapitánya pedig annyira hevesen reklamált, hogy kiállították. Jött a magyar emberelőny, ám Manhercz a kapusba lőtt, Di Fulvio pedig megúszott és egészen ötméteresig vitte a labdát, a büntetőt pedig Niccolo Figari a kapufát is használva vágta be. Manhercz az előbbi hibáját egy világklasszis ejtéssel tette jóvá akcióból, két perccel a vége előtt visszahozva ezzel a reményeket. A túloldalon rögtön jött az olasz fór, amelyet egy időkérést követően ki is használt a rivális. Manhercz egy elveszettnek hitt labdát szerzett vissza, így Angyal gólt szerezhetett, amikor már csak egy perc volt hátra. Ezután egy jó védekezést követően 15 másodperce maradt a magyaroknak, de lövés már nem lett az akcióból.

Märcz Tamás együttese szombaton az 5-8. helyért folytathatja, ellenfele Horvátország lesz. A debreceni selejtezőben nyolc válogatott küzd egymással. A helyosztókat vasárnap rendezik. Erről a tornáról három csapat szerepelhet majd a Georgiában sorra kerülő nyári Szuperdöntőben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.