Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben újraindult az autóbuszok gyártása

| 2020. 04. 09. | 15:26:00
Palkovics László: a gazdaságvédelmi akcióterv legfontosabb feladata a munkahelyek megőrzése.
Debrecenben újraindult az autóbuszok gyártása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy szűkkörű bejelentéssel újra elindult az autóbuszgyártás a debreceni Inter Traction Electrics Kft. telephelyén április 9-én, miután a koronavírus elleni védekezés érdekében március 23-án átmenetileg, két hétre felfüggesztették a munkafolyamatokat. A cég munkavállalói ez idő alatt fizetett szabadságon tartózkodtak otthonukban.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója is megtekintette csütörtökön az üzemben folyó munkát: többek között a kecskeméti megrendelésre épülő Mercedes-Benz Reform 500 LE típusok gyártását, valamint a Mercedes-Benz Conecto Next Generation szóló autóbuszok szerelését is. Csütörtökön kigördült az első ezüst színű Reform 500 LE is a gyártósorról, amely a kecskeméti közösségi közlekedésben szolgálhat hamarosan.

(Fotó: mti)

Munkavállalóink és családtagjaik egészsége kiemelt fontosságú számunkra, így szeretném hangsúlyozni, hogy a fertőzésveszélyt továbbra is komolyan vesszük, ezért csak és kizárólag a megfelelő óvintézkedések mellett indítottuk újra a termelési tevékenységet, amely megkezdése előtt számos intézkedést vezettünk be a kollektív és az egyéni védelem érdekében. Mindezek mellett fontos lépésnek tartjuk a gyártási folyamatok újraindítását, amellyel hozzájárulhatunk a debreceni régió és a magyar gazdaság stabilitásához, valamint a munkahelyek megőrzéséhez

 – tájékoztatott Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter elmondta:

„Az elmúlt tíz év bebizonyította számunkra, hogy annak a gazdaságnak erősebb az ellenállóképessége, amely önálló gazdaságpolitikát folytat, és a munkára épít. A vírussal folytatott háború idején is a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése a legfontosabb feladat. Mi nem az alamizsnában és a segélyben hiszünk, hanem a támogatásokban, kedvezményekben és a valódi segítségben. Ha megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a magyar vállalatokat, megvédjük a magyar gazdaság és a magyar emberek szempontjából fontos ágazatokat.”

Beszédében a miniszter kitért arra is, hogy a magyar kormány korábban soha nem látott összeget biztosít a munkaalapú gazdaság védelmére és újraindítására.

„A gazdaság megvédésére, a krízishelyzettel megnyíló lehetőségek kiaknázására a következő három évben a GDP mintegy 18-20 százalékával egyenértékű tételt, 9200 milliárd forintot fordítunk. E történelmi gazdaságvédelmi akcióterv arra a reményre jogosít fel, hogy ahogy az elmúlt évtized krízishelyzeteiből, a vírusválságból is megerősödve kerülhet ki Magyarország. Az elmúlt évek teljesítménye alapján az olyan hi-tech vállalatok, mint az Inter Tan-Ker Zrt. lehetnek a motorjai a gazdaság újraindításának.”

Palkovics László   (Fotó: mti)

 

Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere kifejtette – „Debrecen számára két cél fontos a veszélyhelyzet idején: az egészség és a munkahelyek megőrzése. A város örömmel vesz részt anyagilag is a kormány járvány elleni harcában. Debrecen- a Kormány gazdaságpolitikájának is köszönhetően - jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, így teljesen természetes, hogy a válságkezelésből is kiveszi a részét. Ebben a munkában fontos partnerünk az Inter Tanker Zrt, amely a buszgyártás újraindításával segít a város gazdasági erejének megtartásában.”

A rendezvényen Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója is hozzátette, hogy „a MOL célja, hogy biztosítsa a stabil üzleti folytonosságot, ezzel őrizhetjük meg a legtöbb munkahelyet. A magyar gazdaságnak is éppen erre van most a legnagyobb szüksége. Bízunk benne, hogy hamarosan egyre több magyar szereplő tud visszakapcsolódni a gazdaság vérkeringésébe!”

 Az Inter Traction Electrics Kft. fontos lépéseket tett a műszaki szakképzés fenntarthatóságáért is, és miután megteremtették a Debreceni Szakképzési Centrummal és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal az online oktatás feltételeit, megkezdték a távoktatást az érintett csoportokban. Az online órát az esemény vendégei, és a két Szakképzési Centrum vezetője – Tirpák Zsolt (Debreceni Szakképzési Centrum, kancellár) és Papp Gábor (Berettyóújfalui Szakképzési Centrum, kancellár) – is a helyszínen követhették végig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.