Hirdetés

Szintet lép Debrecenben az autóipari minőségirányítás

civishir.hu

2020.02.11. 12:42

Szintet lép Debrecenben az autóipari minőségirányítás
Fotó: Papp-Dorcsák Nikolett

Kutatás-fejlesztési megállapodást írt alá a Vitesco Technologies és az Atomki.

Hirdetés

A Vitesco Technologies Kft., a Continental technológiai vállalat korábbi Powertrain divíziója és az 1954 óta működő Atommagkutató Intézet mely széles körben ismert méréstechnikai és az ezt alátámasztó fizikai ismereteik miatt kutatás-fejlesztési megállapodást írt alá. A megállapodás keretein belül többek között koordináták kiemelkedően precíz makroszkopikus és mikroszkopikus mérésére alkalmas eszközöket telepítettek. A Vitesco Technologies működésének és növekedésének ezen szakaszában az Atomki kutatói is használhatják ezeket a mérőeszközöket a munkájuk során. Az autóipari minőségirányítás területén kiemelten fontos a mérési pontosság és nyomon követhetőség kérdése, ezért a Vitesco Technologies és az Atomki az együttműködés keretein belül a jövőben is keresek majd a közös munka lehetőségét méréstechnikai és anyagtudományi területeken.

– Az együttműködés jól reprezentálja a partnerség vállalati értékünket, melynek segítségével a már létező tudást kiaknázzuk, ezzel is segítve folyamatos növekedésünket – mondta Radu Sterp gyáregységvezet

A Vitesco Technologies évtizedek alatt széles körű és átfogó szakértelmet szerzett a meghajtás szektorban, és ez kimondottan igaz a gyorsan növekvő elektromobilitás piacára is. A Vitesco Technologies már ma is azon kevés rendszerszolgáltatók egyike, akik mindössze egyetlen forrásból képesek teljes körű elektrifikációval szolgálni. A portfolióban innovatív és hatékony technológiák szerepelnek 48 voltos villamosításhoz, elektromos motorokhoz, valamint a hibrid motorok és tisztán akkumulátor által működtetett járművek teljesítményelektronikájához. Az évtizedek alatt felépített kompetenciák ezentúl is részét fogják képezni az alaptevékenységnek, azaz az elektronika, érzékelők és aktuátorok továbbra is gyártásban maradnak. Ezek az elemek minden esetben nélkülözhetetlenek lesznek, bármilyen motorokat érintő változás is lép életbe a jövőben.
AtomkiVitesco

Szóljon hozzá!

Hirdetés