Hirdetés

Meghalt a debreceni Gyermekklinika igazgatója

civishir.hu

2020.01.29. 11:20

Meghalt a debreceni Gyermekklinika igazgatója

Gyászol a teljes orvosi szakma.

Hirdetés

A Rózsakert Medical Center Facebook-oldalán közölte: Veres Gábor, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika 51 éves igazgatója, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, a hazai és nemzetközi gyermek gasztroenterológia kiemelkedő egyénisége, a Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság elnöke, az Európai Gyermekgasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, az MTA doktora váratlanul elhunyt.

Mint írják, gyászol a teljes orvosi szakma, hiszen óriási szaktekintélyt, fantasztikus gyermekorvost, nagyszerű embert és kollégát veszítettek el.

Veres Gábor orvosegyetemi tanulmányait Budapesten, a Semmelweis Egyetemen és Németországban, Freiburgban, az Albert Ludwig Egyetemen végezte, 1994-ben graduált summa cum laude minősítéssel. Csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát 2000-ben, gasztroenterológiai specializációt 2002-ben szerzett. Tudományos fokozatát döntően Helsinkiben végzett kutatómunkája alapján 2004-ben nyerte el. Hasonló témakörökben elmélyülve 2013-ban megkapta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora címet, 2017-ben pedig professzori kinevezésben részesült. A Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság elnöke (2013-).  Az Európia Gyermegasztroenterológia Társaság vezetőségének tagja (2014-). 1994 óta az I.sz. Gyermekklinika orvosa.

A klinika gasztroenterológusaként elsősorban olyan gyermekekkel foglalkozott, akiknél reflux, bukás, hasfájás, étvágytalanság-fogyás, székrekedés, hasmenés, sárgaság-májbetegség, allergia, laktóz intolerancia és lisztérzékenység a fő panasz. Speciális szakterülete a csecsemő- és gyermekkori endoszkópia volt.

Versenyszerűen kosárlabdázott 25 éven keresztül, emellett szeretett síelni és kocogni. Három gyermek édesapja volt.

Veres Gábort a Debreceni Egyetem, a Klinikai Központ, az Általános Orvostudományi Kar és a Gyermekgyógyászati Intézet saját halottjának tekinti.Temetéséről később intézkednek.

Debreceni EgyetemhalálDebrecenorvosmeghaltVeres Gábor

Szóljon hozzá!

Hirdetés