Hirdetés

Ismét kinyitják a nemzetközi pofonládát Debrecenben

2020.01.24. 12:21

Ismét kinyitják a nemzetközi pofonládát Debrecenben
Balról: Balzsay Károly, Barcsa Lajos és Erdei Zsolt (Fotó: Cívishír)

Óriási mezőny vonul fel az olimpia évében a cívisvárosban.

Hirdetés

A legrégebbi európai bokszseregszemlét, a 64. Bocskai-emlékversenyt február 3-7. között rendezik meg Debrecenben, azaz története során először öt napon keresztül zajlanak a küzdelmek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Minderre az indulók magas létszáma miatt van szükség!

Egy mini világbajnokságnak ad otthont a cívisváros

– fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón Barcsa Lajos alpolgármester, utalva arra, hogy több mint 30 országból több mint 250 öklöző nevezett a viadalra. A városvezető szerint a nagy érdeklődés azt jelzi, hogy a nemzetközi bokszvilág nagy becsben tartja a Bocskai-emlékversenyt, és reményét fejezte ki, hogy a debreceni közönség is méltányolja majd azt a viadal öt napján, azaz megtelnek a nagyerdei sportcsarnok lelátói.

A 64. Bocskai-emlékverseny önálló Facebook-oldalt is kapott idén, ide várják a bokszrajongók fotóit, megjegyzéseit.

Annak érdekében, hogy erre az eseményre mindenki kilátogathasson, aki szereti a férfias küzdelmeket, és a pénz se legyen akadály, továbbra is csak jelképes összeget kell fizetni a belépőért. Egy diák például kevesebb mint egy buszjegy áráért, azaz 300 forintért válthat napijegyet.

Olimpia évében járunk, mindenki a legjobbjait készíti fel a tokiói eseményre, így egy rendkívül erős torna lesz az idei Bocskai

- mondta Erdei Zsolt korábbi amatőr és profi világbajnok, a Magyar Ökölvívó-szövetség társelnöke, aki felidézte, hogy ő több Bocskain szerepelt nagy sikerrel, de elismerte, hogy akkor még nem volt ilyen erős a színvonal. Most ugyanis olimpikonok és világbajnokok egész sora lép szorítóba Debrecenben.

Erdei Zsolt nagy várakozással tekint a Bocskai elé     (fotó: Cívishír)

A magyar bunyósoknak így rendkívül nehéz dolguk lesz, de becsülettel felkészültek

– jegyezte meg Balzsay Károly szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta, hogy a Bocskai-emlékverseny világosan kiderül, hol áll a nemzetközi élmezőny, és ehhez képest hol tartanak a mi fiank. No meg a lányaink! A szebbik nem képviselői ugyanis idén is helyet kapnak a debreceni seregszemlén, mégpedig az öt olimpiai súlycsoportban.

Sokat jelentene, ha Debrecenben néhány magyar versenyző kiemelkedőt tudna nyújtani, mert az önbizalmat adhat az olimpiai kvalifikációs versenyekre

- tette hozzá Erdei Zsolt, aki a márciusi, londoni és a májusi párizsi olimpiai selejtezőtornáig tekintett előre.

Szűkebb pátriánk képviselői közül a DVSC-s Bernáth Lászlónak, valamint a Debrecenben edző, de már a budapesti Madárfészek színeiben öklöző Tóth Ádámnak, Nagy Bencének és a korábbi ifjúsági Európa-bajnok Bernáth Attilának szurkolhatunk.

BeA

A 64. Bocskai-emlékverseny programja
Február 3., hétfő, 15 óra: selejtezők
Február 4., kedd, 15 óra: selejtezők
Február 5., szerda, 15 óra: negyeddöntők
Február 6., csütörtök, 15 óra: elődöntők
Február 7., péntek, 17 óra: döntők  
ökölvívásBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés