Hirdetés

Elkezdődött a munka: átalakítják a forgalmas debreceni csomópontot

civishir.hu

2019.12.03. 14:48

Elkezdődött a munka: átalakítják a forgalmas debreceni csomópontot
(Fotó: Cívishír)

Jövő augusztusban fejezik be a projektet.

Hirdetés

Hirdetés

A Szabó Kálmán-Galamb-Gizella-Vécsey-Budai Ézsaiás utcák kereszteződésében jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. Az építési munkálatok során a Szabó Kálmán utca irányából egyenes-balra és egy külön jobbra kanyarodó sáv létesül. A Vécsey, Galamb és Gizella utcák irányából külön egyenes-balra és jobbra kanyarodó sávok lesznek – áll az önkormányzat közleményében. Azért, hogy a jelzőlámpás rendszer – kiépítése után – optimálisan működjön, a járművek részére radar detektorok, illetve a későbbi tényleges forgalmi adatokon alapuló és ahhoz legjobban illeszkedő jelzőlámpa programokat alakítanak ki. Ennek érdekében valamennyi irányban forgalomszámláló doppler radarokat telepítenek.

A csomópont átépítése után az eredeti elsőbbségi viszonyok megváltoznak, ezentúl a Szabó Kálmán utca-Gizella utca iránynak lesz elsőbbsége a Vécsey-Galamb utcákkal szemben, mivel a forgalomszámlálási adatok ezt az irányt adták nagyobb értékűnek.

A kivitelezési munkálatok december 3-án kezdődtek fakivágással és kutatóárkok ásásával. A kivágott 28 fa pótlására 29 új fát ültetünk a területen, emellett több mint 5 600 négyzetméteren füvesítenek. A jelzőlámpás csomópont kiépítése során korszerűsítik a meglévő útburkolatot, ahol szükséges, új burkolatot építenek. Emellett új járda- és kapubejáró építése, új buszmegállóhely kialakítása és csapadékvíz-elvezető csatorna létrehozása is megtörténik.

A kivitelezést a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. végzi és szerződés szerint 2020. augusztus 4-re fejezi be a munkálatokat. A beruházás értéke bruttó 393 760 743 forint, melyet uniós forrásból finanszíroznak.
közlekedésDebrecenSzabó Kálmán utcaGizella utcaHomokkert

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.