Hirdetés

Talpra állt Debrecen karácsonyfája

civishir.hu

2019.11.21. 15:26

Talpra állt Debrecen karácsonyfája

Fűrészpor a csillagszórónk, szirénák a karácsonyi fények, motoros fűrész a csengettyű.

Hirdetés

Hirdetés

Több mint egy órája várakoztunk a Kossuth téren a város fájának érkezésére.  Azon viccelődtünk, hogy vajon az északi sarkról hozzák-e szánnal. Valaki felvetette: biztos még most vágják ki. Akkor még nem sejtettük, hogy ez valóban így van.

Végül míg azon gondolkoztunk, hogy kihűlt-e már a kalácsunk, feltűnt a Nagyállomás felől érkező konvoj. A fenyőt szállító trailer a villamossínen érkezett, rendőr- és tűzoltóautók kíséretében. Nagy pompával, akár a karneváli kocsik. Lombja olyan széles volt, hogy a rendőrségnek vissza kellett fordítania az egyik villamost. Erre a nagy felhajtásra gyűltek oda a környékbeli bámészkodók.

Így együtt, egy nagy családként figyeltük egy órán keresztül, ahogy darun csüngő óriásnak a tűzoltók méretre faragják a törzsét. Fűrészpor a csillagszórónk, szirénák a karácsonyi fények, motoros fűrész a csengettyű.

Persze az élő fába is bele lehet kötni: sokat vártunk tehát a hidegben, feltartotta a forgalmat, de azért el kell ismerni, egy 17 és fél méteres fenyő szállítása, kiemelése és beillesztése a talpba nem kis feladat.

Kérdésünkre az egyik tűzoltó elmondta, hogy valóban pár órája vágták ki a fát, ami nem sokkal korábban még Szabó Béla kertjében ácsorgott. Debrecen karácsonyfája többnyire magánemberek felajánlásából származik, a szállításhoz szükséges eszközöket cégek biztosítják.

Köszönjük mindannyiuknak!

Hajnal László

karácsonyfafenyőfa

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.