Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt egy ingyenesen letölthető bérkalkulátor

| 2019. 11. 30. | 12:26:00
Csak a létrehozója képes felülírni.
Itt egy ingyenesen letölthető bérkalkulátor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ingyenesen letölthető bérkalkulátor használata mindenki számára javallott, aki nem választotta a NAV szolgáltatását, vagy összetettebb rendszerben kapja a fizetését, mint hogy a munkaadója levonja az adókat és járulékokat, majd elutalja a nettó összeget a számlájára. Ajánlott a használata akkor is, ha egy álláshirdetésben bruttó összeget tüntetnek fel, vagy éppen azt szeretnéd megtudni, hogy bértárgyaláskor mekkora nettó vagy bruttó összeget mondj, hogy megérje munkahelyet váltanod!

Miért hasznos a bérkalkulátor?

Az innen, díjmentesen letölthető bérkalkulátor egy igencsak összetett excel tábla, aminek könnyű a használata, és megmondja, hogy adott bruttó bérből mennyi nettó jövedelem kerül azután kifizetésre, sőt a teljes munkáltatói költséget is megadja.

Így akár munkaadóként is használható, hiszen fillérre pontosan megmutatja, hogy mennyi bevételt kell egy munkavállaló termeljen, hogy adott nettó fizetést kaphasson.

Miként épül fel a bérkalkulátor?

A táblázat példaadatokkal van feltöltve, hogy rögtön látszódjon, mi hova kerül. Ebből rögtön kiderül, hogy 240 000 forint bruttó bér most, 2019-ben a munkáltatónak összesen 285 600 forintos kiadást jelent, amiből az állam összesen 126 000 forintot kap, míg a munkavállaló 159 600 Ft nettó bérhez jut így.

Amikor a bérkalkulátort megalkották, a jövedelem számításhoz az alábbi tételeket vették figyelembe:

  • a munkavállalói oldalon a bruttó bért, adóalapot csökkentő tételeket, szja-t, stb.
  • a munkaadó oldalon a szociális hozzájárulást (szocho), a munkaadói terheket, stb.
  • az állami oldalon pedig az összes állami egyenleget.

A végeredmény egy, a 2019-ben hatályos számok szerinti kalkulátor lett, ami fillérre pontosan megadja, hogy adott bruttó összeg mekkora adóterhet tartalmaz vagy mennyi lesz a kézhez kapott nettó fizetés.

Habár a táblázatban szerepelnek az egyes százalékok, amelyekkel a bérkalkulátor számol, a munkafüzet első lapján szövegesen is megtalálhatók a vonatkozó jogszabály rendelkezései, hogy mindig kéznél legyenek. Egyébként a kalkulátor munkalapján az egyes celláknál megjegyzéseket is olvashatsz, ha rájuk kattintasz, röviden elmagyarázva, mi kerül ott számításra.

Ki készíthet bérkalkulátort?

Gyakorlatilag bárki, aki ért az Excelhez és rászánja a munkaórákat, hogy egy minden szempontból működőképes és pontos, függvényekkel teli táblázatot hozzon létre. Ha megfigyeled, ez a bérkalkulátor védett cellákat tartalmaz, azaz csak a létrehozója képes felülírni – vagy az, aki rendelkezik a jelszóval.

Védett cellák létrehozása Excelben

Az Excel viszonylag erős titkosítással bír, és könnyű bekapcsolni – ráadásul többféle védelem is megadható. Levédhetsz jelszóval egyetlen cellát, egy egész munkalapot, vagy magát a munkafüzetet is. Megteheted, hogy egyes oszlopok vagy sorok módosítását, törlését tiltod le – avagy engedélyezed jelszóval.

Ez utóbbi például akkor hasznos, ha lehetővé akarod ugyan tenni a munkalap egyes celláinak módosítását mások számára is, de ugyanakkor tartalmaz olyan sorokat és/vagy oszlopokat, amelyeknél jó, ha nem piszkál bele más, mint amilyen például egy vállalat névsora.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.