Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmadik születésnapjukat ünneplik a debreceni négyes ikrek

| 2019. 11. 24. | 13:19:00
Már óvodába járnak.
Harmadik születésnapjukat ünneplik a debreceni négyes ikrek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három éve, 2016. november 24-én látta meg a nagyvilágot Flóra, Jázmin, Boglárka és egy szem fiútestvérük, István. A gyerekek már óvodások, imádják a hasukat és még mindig szeretnek nagyokat aludni. A kicsik édesanyjával, Boda Beáta Boglárkával beszélgettünk.

Cívishír: Mozgalmasan telt az elmúlt évetek?
Boda Beáta Boglárka: Egyáltalán nem unatkoztunk. Szépen fejlődtek a gyerekek, novemberben elkezdtük az óvodát, talán ez volt a legizgalmasabb élmény mostanában. Úgy tűnik, ez az új helyzet kifejezetten tetszik nekik. Egy csoportba járnak, érdekli őket az új közeg, az új emberek, a gyerekek, a játékok. Az első hét végére már kifejezetten várták a reggeli indulást, délután pedig örömmel szaladnak hozzám és boldogan mesélik, már megint milyen jó volt az oviban.

Cívishír: Megvannak még a kis „klánok”? Korábban az A és B baba, Pistike meg Bogi nagyon „egyben voltak”, a C és D baba, Flóra meg Jázmin szintén egy párost alkottak.
Boda Beáta Boglárka: Ez a helyzet jelenleg is fennáll, az óvodában is ezek a mini csoportok alakultak ki. Természetesen ez idővel még sokat változhat, és valószínűleg fog is. Egyébként szeretnek egymással is játszani, sokkal interaktívabbak, mint egy éve. Különleges figyelmet senki nem igényel, próbálunk mindenkire egyenlő időt fordítani. Leggyakrabban játékkal és szabadban végzett tevékenységekkel, kirándulásokkal próbáljuk lekötni őket. 

Cívishír: Sok szülő hitetlenkedve és irigykedve csodálta, hogy a gyerekek négy hónapos koruktól átaludták az éjszakát. Ebben történt változás?
Boda Beáta Boglárka: Az alvással továbbra sincs probléma, jó alvókájuk van. A délutáni szunyókálással kicsit küzdeni kell időnként, de az éjszakát mindig átalusszák. Esténként sincs különös szertartás: vacsora után fogmosás, kevés mesélés és jöhet az alvás.

Cívishír: És az otthonról való elindulás? Az is flottul megy még mindig?
Boda Beáta Boglárka: Nagyjából 15-20 perc alatt össze lehet szedni a teljes csapatot és felöltözve elindulni velük, bár ez nem könnyű feladat manapság sem. Az utcán való sétálás már egész jól megy, egyértelmű előrelépés tapasztalható az előző évekhez képest. 

Cívishír: Van kedvenc ételük, milyen az étvágyuk?
Boda Beáta Boglárka: Igazság szerint kimondott kedvenc nincs, mindenki más és más ételekért rajong. Amit mindenki szeret, az a húsleves csigatésztával, a pörkölt nokedlivel és a tojásrántotta. Változó az étvágyuk, általában jól esznek, de Jázmin és Flóra sajnos válogatósabb.

Cívishír: A gondozó néni hamarosan elbúcsúzik tőletek. Felkészültetek az új helyzetre, lesz a továbbiakban is segítségetek?
Boda Beáta Boglárka: A gyerekek gondozásában eddig is hatalmas segítséget nyújtottak a nagyszülők, mely segítség – szerencsére – a jövőben is fennáll. Azt gondoljuk, meg fogunk tudni birkózni a ránk váró feladattal.

Cívishír: Volt közös nyaralás, vagy legalább egy kis kettesben töltött idő a férjeddel?
Boda Beáta Boglárka: A jelenlegi élethelyzetünkbe most nem fért bele a családi nyaralás. Általában 2-3 napos kirándulások, lazítások alkalmával azonban volt lehetőségünk kicsit feltöltődni, kipihenni magunkat kettesben.

[Beillesztett cikk: Második születésnapjukat ünneplik a debreceni négyes ikrek]

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Forró hétvége elé nézünk
Forró hétvége elé nézünk
Vízparton ki lehet bírni...
Hirdetés
Hirdetés
Földesi cég végzi az útfelújítást Földesen
Földesi cég végzi az útfelújítást Földesen
Így döntött a közbeszerzési bizottság.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Úgy tűnik, a debreceni BMW-gyár mellett építenék meg a közlekedési múzeumot
A 14 ezer négyzetméteres létesítmény környezetében helyet kapna egy 15 ezer négyzetméteres tesztpálya is.
Újabb akciótervet indít a magyar kormány
A kisvállalkozásokat segítenék.
Több épületet is korszerűsítenek Görbeházán
Hajdúdorogi cég végzi a munkákat.
Vidéki cukrászdák pályázhatnak támogatásra
Minimális adminisztrációt ígér a turisztikai ügynökség.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Élet a vadonban? Munka az erdőben?!
Élet a vadonban? Munka az erdőben?!
Egyre nagyobb az igény a munkaerőre.
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
A FIRST LEGO League iskolai programban résztvevő több mint 400 gyereknek nemcsak a robotprogramozó és -építő tudása, de a problémamegoldó és csapatmunka képességeik is jelentősen fejlődtek.
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A természettudományos oktatási infrastruktúrát fejleszthetik.