Hirdetés

A szolgálati autóval vigasztalódhat a volt polgármester Hajdúszoboszlón

2019.11.08. 12:04

A szolgálati autóval vigasztalódhat a volt polgármester Hajdúszoboszlón
A szoboszlói közgyűlés megtartotta első ülését (Fotó. Czeglédi Gyula/Facebook)

A debrecenivel szemben a szoboszlói közgyűlés nem emelt a képviselői gázsin.

Hirdetés

Hajdúszoboszló újdonsült polgármestere, Czeglédi Gyula számolt be a közösségi portálon arról, hogy a képviselő-testület csütörtöki ülésen elfogadta az önkormányzat új szervezeti és működési szabályzata, melynek legfontosabb új eleme, hogy 7 szakbizottság működik, minimálisan 5 fős létszámmal. Így mindössze eggyel több bizottsági hely lesz, mint az előző ciklusban.

A 2016-ban megállapított képviselői alapdíjakat a képviselő testület változatlanul hagyta, a bizottsági elnökségért járó pótdíjakat pedig csökkentette 20 százalékkal, melynek következtében havi 50 ezer forint megtakarítás keletkezik.

– írta a polgármester, aki szerint fontos még kiemelni a napirendek sorából, hogy a leköszönő polgármester a jogszabály szerint adható 3 havi jutalom fejében értékegyeztetés alapján nyilvántartási áron megvásárolhatja szolgálati gépjárművét. Ezzel gesztust gyakorol az új testület az elmúlt két évtized vezetői munkájáért. A testület döntését Sóvágó László megköszönte, jegyezte meg Czeglédi Gyula.

Sóvágó László 2014 novembere óta használ hivatali gépkocsiként egy Volkswagen Passat személyautót, a jármű nyilvántartási értéke az önkormányzatnál 168 ezer forint.
A jogszabály szerint egy legalább 2 évig hivatalban lévő polgármester végkielégítése háromhavi illetménye, amit a képviselő-testület további, legfeljebb háromhavi illetménynek megfelelő összeggel kiegészíthet. 
Sóvágó László október 22-én leadta a gépkocsit, amit a megbízott cég 2 millió 340 ezer forintra értékelt a jármű műszaki állapota alapján. Ezt az autót vásárolhatta meg 168 ezer forintért a volt polgármester, az adható további három havi végkielégítés helyett. (RaL)
HajdúszoboszlóSóvágó LászlóCzeglédi Gyula

Szóljon hozzá!

Hirdetés