Hirdetés

Hirdetés

Bajnoka már van, alkalmas pályája még nincs Debrecennek

civishir.hu

2019.10.28. 07:19

Bajnoka már van, alkalmas pályája még nincs Debrecennek
A kép illusztráció

A Szuperligába jutott a helyi csapat.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyon szép sikert ért el a debreceni bowlingsport a hétvégén lassan lezáruló NB1-es bowling csapatbajnokságban.

A Cívis Egyesület, ami idén is két csapattal képviseltette magát a versenysorozatban, történelmi sikert ért el a Gold Bulls Debrecen csapata révén. A kipróbált, tapasztalt debreceni játékosokkal felálló egylet mindössze egy vereséget szenvedett el a szezon folyamán, emellett 13 győzelmet aratott, így teljesen megérdemelten bajnoki címet szerzett, és ezzel feljutott a legfelsőbb osztályba, a Szuperligába.

A Bikák szinte minden mérkőzésükön nagy fölénnyel nyertek, egyetlen vereségüket a tavaly még Szuperligás PingWin's BAE együttesétől szenvedték el, akik egyedüli méltó ellenfelük voltak a bajnokságban. Mivel a visszavágón már őket is sikerült felülmúlni, nem volt kérdéses ezután a bajnokcsapat kiléte. 

Az egyéni tabellán is látható a debreceni fölény, a férfiaknál az első három helyen a Gold Bulls versenyzői tanyáznak. Az újdonsült bajnokcsapat mérkőzéseit Tiszaújvárosban játszotta az Angyal Sport Klub pályáin..

Sajnos Debrecen továbbra sem rendelkezik megfelelő színvonalú, nívósabb versenyekre alkalmas bowlingpályával.

A  Egyesület másik csapatát, a Cívis Bowling Team-et sajnos az utóbbi évek sikerei után nagyon sújtotta a sors, több súlyos sérülés és betegség miatt szinte csak a szezon elején tudott legerősebb felállásában kiállni, három győzelem után 7 vereség következett. Az idény végén kicsit javított a gárda, egy mérkőzéssel a vége előtt 6-7 a győzelem/vereség mutató, a 4. hely még elérhető lehet győzelem esetén.

A lényeges kérdések tehát eldőltek, az Cívis Egyesület célja egy olyan csapat kialakítása a legfelsőbb osztály következő szezonjára, amely méltóképpen képviseli majd az egyesület színeit az ország legjobb csapatai közt. 

A versenyszezon az év végén kicsit alábbhagy, decemberben - januárban a Főnix Vándorkupa egész évben zajló versenysorozatának Masters döntőiével folytatódik, illetve év elején elkezdődik a Regionális Bowling Csapatbajnokság 2020-as versenysorozata. 

Utána pedig jön az első olyan Szuperliga szezon, ahol debreceni csapat részt vesz.

Tolnai Tibor, Cívis Egyesület

A csapat tagjai (a képen balról jobbra):

  • Dávid Csaba
  • Hossóné Béres Éva
  • Végh László
  • Havas Sándor
  • Dr. Szőke Viktor
bowlingCívis Bowling Team

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.