Hirdetés

A rózsaszín a férfidivat Debrecenben

deacjegkorong.hu

2019.10.17. 16:02

A rózsaszín a férfidivat Debrecenben
(Fotó: illusztráció)

A nőkért teszik a fiúk.

Hirdetés

Különleges látványban lesz részük azoknak a DEAC-szurkolóknak, akik kilátogatnak a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának Vasas elleni pénteki, vagy bármelyik októberi hazai meccsére. A fiúk csatlakoznak a mellrák elleni küzdelem kampányához, és holnaptól egészen a hónap végéig egy különleges tervezésű, rózsaszín mezben lépnek pályára. Minden évben október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért

a csapat szeretné felhívni a figyelmet a megelőzés, a szűrések fontosságára.

A DEAC jégkorongcsapata már tavaly is csatlakozott a kampányhoz, akkor a legtöbb játékos rózsaszín pászkával az ütőjén és rózsaszín matricával a sisakján játszott. Idén azonban még nagyobb hangsúlyt fektetnek fiúk a betegség elleni küzdelemre, s arra, hogy felhívják édesanyjuk, lánytestvérük, vagy épp a női hokiszurkolók, a női társadalom figyelmét a szűrések fontosságára.

Az emlőrák az egyik leggyakrabban előforduló női daganatos megbetegedés. 40 év felett kialakulásának kockázata is jelentősen magasabb, ezért ettől a kortól nagyon fontos a rendszeres, legalább kétévente megismételt, mammográfiás szűrővizsgálaton való részvétel.

A különleges mezeket - amelyeket a drukkerek a pénteken 18:30-kor kezdődő, Vasas elleni meccsen láthatnak először - a DEAC marketingcsapata álmodta meg. A tervek szerint az akció végeztével a klub licitre bocsátja az exkluzív, mindössze négy meccsen használt rózsaszín trikókat.

A befolyó teljes összeget egy rákbetegséggel küzdő nőnek szeretnék majd felajánlani.

Aki szívesen csatlakozna a fiúkhoz, az bátran tegye meg! A klub biztatja a szurkolókat, hogy az októberi hazai meccsekre válasszanak maguknak valamilyen rózsaszín kiegészítőt, s szurkoljanak a csapatnak a mellrák elleni küzdelem színében a lelátókról.

DEACDebrecenmellrák

Szóljon hozzá!

Hirdetés