Hirdetés

Hirdetés

A hajdúk fővárosában Gyurcsány bekebelezte a Jobbikot – így a Fidesz. A Jobbik cáfol

2019.10.07. 12:06

A hajdúk fővárosában Gyurcsány bekebelezte a Jobbikot – így a Fidesz. A Jobbik cáfol
Hajdúböszörmény főtere. Ki lesz az úr e gyönyörű kisvárosban? (Fotó: illusztráció)

A hajdúböszörményi jobbikosok „a nemzeti érdekek teljes feladását nem tudták megbocsátani”.

Hirdetés

Hirdetés

A Fidesz hajdúböszörményi szervezete a szerkesztőségünknek postázott közleményben arról ír, hogy

Erdős László, aki az MSZP-DK hajdúböszörményi polgármesterjelöltje, a napokban saját közösségi oldalán bejelentette, hogy a Jobbik listát külön állít, de polgármesterként támogatja. Aki Böszörményben a Jobbikra szavaz, az Gyurcsány Ferencet támogatja

- vonta le a következtetést a hajdúböszörményi Fidesz. Mi igaz ebből? – tettük fel a kérdést Demeter Pálnak, a Jobbik megyei elnökének, aki egyben a böszörményi körzet választókerületi elnöke is.

Semmi! – felelte a jobbikos politikus, aki szerint a hajdú-bihari Jobbik MSZP-s vagy DK-s jelöltet soha, semmilyen körülmények között nem támogatna, és Hajdúböszörményben sem teszi. Tudomása szerint Erdős László egy Facebook-kommentben írta azt, amire lecsapott a Fidesz, de nem igaz, hogy a jobbikos híveket egy DK-s és MSZP-s jelölt támogatására buzdítanák.

Mi arra kérjük a hajdúböszörményi szavazóinkat, hogy október 13-án, vasárnap támogassák a tíz egyéni jelöltünket, illetve szavazzanak a Jobbik megyei listájára

- mondta Demeter Pál, aki arra a kérdésre, hogy a Jobbik miért nem indított önálló polgármesterjelöltet Hajdú-Bihar második legnagyobb településén, azt válaszolta: a helyi szervezet nemrég alakult újra, és nem volt idő megfelelő jelöltet találni.

A Jobbik hajdúböszörményi szervezete tavaly nyáron oszlatta fel magát, amikor a tagok „a nemzeti érdekek teljes feladását nem tudták megbocsátani” a pártvezetésnek. A helyi elnök, Nagy Zoltán – több társával együtt – átigazolt a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalomba, és most polgármesterjelöltként küzd meg az MSZP-DK támogatásával induló Erdős Lászlóval, illetve a regnáló fideszes polgármesterrel, Kiss Attilával.

BeA

Ön szerint ki legyen a befutó a hajdúböszörményi polgármesterválasztáson?

Kiss Attila (Fidesz-KDNP)

0%

Erdős László (MSZP-DK)

0%

Nagy Zoltán (Mi Hazánk)

0%

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.