Hirdetés

MÁV: 21 perc alatt Debrecenből Vámospércsre

civishir.hu

2019.09.12. 08:24

MÁV: 21 perc alatt Debrecenből Vámospércsre

Sűrűbb a közlekedés Debrecen és Nyírábrány között.

Hirdetés

A MÁV-START a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében is folyamatosan erősíteni kívánja szolgáltatási kínálatát. Emiatt a Debrecen, Vámospércs és Nyírábrány térségében jelentkező elővárosi igények jobb kiszolgálása érdekében új menetrend szerint,

sűrűbben közlekednek a vonatok a Debrecen és Nyírábrány közötti (105-ös) vasútvonalon. A vonatok egy része kevesebb megállással, gyorsítva közlekedik.

Ennek köszönhetően a naponta ingázók igényeinek megfelelően augusztus 26. óta munkanapokon új, gyorsított vonat közlekedik Nyírábrányból Debrecenbe 7:27-es érkezéssel, míg munkanapokon délután Debrecenből 13:05-kor, 13:40-kor, 14:35-kor, 15:10-kor, 16:00-kor és 17:09-kor indulnak vonatok Nyírábrány felé. Szintén új személyvonat indul munkanapokon 20:14-kor Debrecenből. A gyorsított vonatok menetideje Debrecen és Vámospércs között érezhetően rövidebb, mindössze 21 perc, amely az autós közlekedéssel is versenyképes. A vasútvonal teljes menetrendje megtekinthető és letölthető erre a linkre kattintva: a 105-ös vonal menetrendje.

Autóbuszbérletek elfogadása a vonatokon

Elkezdődött a vasúti és az autóbuszos szolgáltatások összehangolása Debrecen térségében is. Ennek keretében szeptember 1-je óta a Debrecen–Nyírábrány (105-ös) és a Debrecen–Sáránd–Nagykereki (106-os) vasútvonalak térségében a MÁV-START járatain használható az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) által kibocsátott havi, 30 napos és félhavi bérlet az azon megjelölt viszonylatban – többek között Nyírábrányból, Vámospércsről, Sárándról és Derecskéről.

A tervek szerint hamarosan a MÁV-START értékesítési csatornáin is megváltható lesz a buszokon és a vonatokon is felhasználható közös bérlet.
MÁVNyírábrányVámospércs

Szóljon hozzá!

Hirdetés