Hirdetés

A medence lovagjai is elkezdik, egyre több debrecenivel

2019.09.04. 12:12

A medence lovagjai is elkezdik, egyre több debrecenivel
(Fotó: illusztráció, dvse.hu)

Több fontos változás történt.

Hirdetés

Megkezdi szereplését a férfi vízilabda OB I. 2019/20-as szezonjában a DVSE, Miroslav Bajin együttese szerdán 20.45-től az UVSE ellen mérkőzik meg idegenben.

A bajnokság lebonyolítása némiképpen változott: az alapszakaszt ezúttal is két csoportban rendezik meg, innen az 1-4. helyezettek a középszakasz felsőházában, az 5-8. helyezettek pedig az alsóházban folytatják. A középszakasz után azonban a mostani kiírásban már nincs rájátszás, hanem kialakult sorrend alapján rögtön a helyosztókra kerül sor. Fontos változás az is, hogy az összes végső párharcokban, így a bajnoki döntőben is csak az egyik fél második sikeréig játszanak a csapatok.

Becsky István, a debreceni egyesület elnöke a bajnoki rajt kapcsán azt emelte ki: a felnőtt csapat 17 fős keretéből immár 12-en debreceniek.

Abszolút újdonság, hogy az együtteseknek minden meccsen szerepeltetniük kell legalább egy, 1999. január elseje után született, saját nevelésű mezőnyjátékost. Saját nevelésűnek az számít, aki korábban legalább két szezont játszott az adott egyesület utánpótláscsapatában.

Az előző szezonban a nyolcadik helyen záró együttes játékoskerete a nyáron jelentősen átalakult. Öt meghatározó ember távozott, Stefan Vidovics, Dőry Farkas, Lukas Durik, Giorgo La Rosa és Fejős Róbert is eligazolt. Érkezett Telegdy András, Vancsik Levente és Rádli Rajmund, illetve az utánpótlásból felkerült a felnőtt csapatba Somorjai Péter.

A DVSE a Tatabánya, a Miskolc, a Szeged, a Ferencváros, a Pécs, a Szolnoki Dózsa és az UVSE csapataival alkotja az A-csoportot. A B-ben a Kaposvár, a Honvéd, a Szentes, az Eger, a Szombathely, a Vasas, a BVSC és az OSC szerepel.
vízilabdapólódvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés