Hirdetés

Hirdetés

A nagyragadozókat választották a debreceni hokisok

Cívishír

2019.08.28. 16:23

A nagyragadozókat választották a debreceni hokisok
Népes delegáció érkezett az állatkert tigriseihez

A DEAC örökbe fogadta az állatkert szibériai tigriseit.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni állatkert adoptálási történetében most először sportcsapat választott magának támogatandó kedvencet: a DEAC Erste ligás jégkorongcsapatának az öttagú szibériai tigriscsaládot támogatja – jelentette be Nagy Gergely Sándor.

A Nagyerdei Kultúrpark Kht. ügyvezetője emlékeztetett, a szibériai tigrisek hideg, havas tájakon folytatott életmódja és a faj szívóssága a sportolók kitartását és rendíthetetlenségét jelképezi. A jégkorongcsapat támogatása az állatok takarmányozásához, így e ritka faj állományának gyarapodásához járul hozzá – tette hozzá.

A Földön mindössze körülbelül 3600 tigris él, fele állatkertekben és vadasparkokban. A szibériai tigris különösképpen védelmet és támogatást igénylő faj, hiszen az orvvadászat és az illegális kereskedelem az 1900-as évek elején a kihalás szélére sodorta. A fajmegmentő programoknak köszönhetően számuk folyamatosan nő, viszont még ma is csupán 450-500 példány él a legnagyobb tigrisfajból. Debrecenbe az állatkert első tigrispárja 2014-ben érkezett az Európai Fajmegmentő Program keretében. Mishka és Rosa sikeres tenyészpárnak bizonyult, hiszen már három utóddal is megörvendeztette a látogatókat; 2017 tavaszán a kézből nevelt Dáriusszal, ezt követően pedig a két nősténnyel, Danaval és Dáriaval. Reményeik szerint a tigrisek a DEAC jégkorongcsapat szerencséjét is meghozzák a pályán.

A napjainkban egyre népszerűbbé váló állatkerti örökbefogadás újra reneszánszát éli a Debreceni Állatkertben. Magánszemélyek, cégek, nonprofit szervezetek előszeretettel választják a támogatás ezen hatékony formáját, hiszen a természet védelmének egy nemes és hatékony eszköze az állatkerti örökbefogadás. Az állatkertek életében minden örökbefogadás fontos és örömteli esemény, legyen szó lelkes kisdiákról vagy tudatos nagyvállalatról.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.