Hirdetés

Hirdetés

Őket indítja a Fidesz-KDNP a debreceni választáson!

Cívishír

2019.07.16. 12:43

Őket indítja a Fidesz-KDNP a debreceni választáson!
A Fidesz-KDNP debreceni képviselőjelöltjei július 16-án az Emlékkertben (Fotók: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Új, ismertebb arcok is feltűntek a képviselőjelöltek között.

Hirdetés

Hirdetés

Hét új képviselőjelölttel vág neki a Fidesz-KDNP az őszi önkormányzati választásoknak, miután Ary Petronella, Czellér László, Hernádi Zoltán, Jámbor Ferenc, Mazsu János, Pankotai László, Szilágyi László, Szabó Gyula leköszönnek a ciklus végén. Az újak:

Bordásné Gyuris Katalin, Hetei József, Katona Erzsébet, Mayer Tamás, Piros Zoltán, Szilágyi Edina, Vadon Balázs

– derült ki a Fidesz-KDNP július 16-i jelöltbemutatásán.

– Az elmúlt öt év egyaránt fejlődést hozott az emberek mindennapi életében, szűkebb lakókörnyezetében, ugyanakkor Debrecen hazai, nemzetközi ismertségében, elismertségében is. Évtizedek óta megoldatlan problémákat sikerült kezelni, mint a nagycserei, halápi vezetékes ivóvíz, a júliatelepi utak, vagy a Latinovits Színház befejezéséhez szükséges források ügye. Debrecen ma Magyarország gazdasági értelemben vett legfejlődőképesebb városa, amit az elmúlt 3 évben nemzetközi díjakkal ismertek el – vezette fel az eseményt Papp László, kitérve arra, hogy jutott pénz bölcsődékre, óvodákra, iskolákra is, a teljesen megújult Zenedét például augusztusban adják át, miként a pallagi nemzetközi iskolában is elindul a tanév.

A polgármester emlékeztetett, 2014-ben legalább 200 milliárd forintnyi működőtőke érkezését és a saját adóbevételek 30 százalékos növelését tűzték ki célul. Az ötéves ciklus végén a debreceni gazdaságba érkező működőtőke meghaladja a 600 milliárd forintot, a létrejövő munkahelyek száma a 6 ezret, az említett adóbevételek növekedése pedig 50 százalékos 2014-hez viszonyítva. A diáklétszám emelkedése folyamatos, a Debreceni Egyetem jelen van Szolnokon, Nyíregyházán és Nagyváradon is, a régió elsőszámú felsőoktatási intézménye.

– Nincs olyan fontos terület, ahol ne tudnánk fejlődést felmutatni. Ha öt év alatt az összes problémát nem is sikerült megoldani, törekszünk rá – tette hozzá Papp László, kiemelve a politikai stabilitás és biztonság szerepét (utóbbi érdekében bezárták a menekülttábort). A városvezető azt is nagy értéknek tartja, hogy a legfontosabb debreceni ügyekben a közgyűlés különböző politikai szereplői képesek voltak konszenzusra jutni, vagyis „a város érdeke az első, utána következik minden más”.

A Fidesz 1998 óta vezeti Debrecent, s több ciklus óta az összes választókörzetet nyerik. Papp László közlése szerint most is erre készülnek. – A jelenlegi frakció nagy dolgokat valósított meg, a mostani képviselőjelöltek pedig még ambiciózusabb csapat, felkészült, emberileg és szakmailag is kiemelkedő kvalitású jelöltekből álló csapat – fogalmazott. 

Képviselőjelöltek az önkormányzati választókörzetben

1-es: Becsky István (36 éves, közgazdász, sportvezető, nős, kétgyermekes, 2014-től képviselő).
2-es: Papp Viktor (34 éves, műszaki menedzser végzettségű, projektmenedzsmenttel foglalkozik, nős, kétgyermekes, 2013 óta a Fidelitas városi elnöke, 2010-től képviselő, 2014-től frakcióvezető-helyettes).
3-as: Szilágyi Edina (42 éves, szociális munkás, szociálpolitikus, Tasó László országgyűlési képviselő közvetlen politikai munkatársa, egygyermekes).
4-es: Nagy Sándor (53 éves, okleveles közgazdász, vállalkozó, nős, négygyermekes, 2002-től képviselő).
5-ös: Hetei József (50 éves, történelem szakos pedagógus, a Benedek Elek Általános Iskola intézményvezetője, egygyermekes).
6-os: Türk László (37 éves, szakvizsgázott pedagógus, az Ady Endre Gimnázium intézményvezetője, 2017-től képviselő).
7-es: Kovács István (40 éves, szakigazgatási szervező, mérlegképes könyvelő, a Debreceni Szakképzési Centrum osztályvezetője, nős, kétgyermekes, 2010 óta képviselő).
8-as: Vadon Balázs (39 éves, mérnök, nős, kétgyermekes, 2002 óta az önkormányzat városfejlesztési bizottságának külsős tagja).
9-es: Komolay Szabolcs (magyar-történelem szakos pedagógus, 2011 óta képviselő, 2014 óta kulturális ügyekért felelős alpolgármester).
10-es: Piros Zoltán (38 éves, történelem szakos pedagógus, a Kinizsi Pál Általános Iskola intézményvezetője, presbiter a nyírmártonfalvi KDNP alapító tagja).
11-es: Orosz Ibolya Aurélia (43 éves, óvodapedagógus, szociálispedagógus, szociálpolitikus, 2014 óta a város család- és gyermekjóléti központjának vezetője, 2014-től képviselő).
12-es: Csaholczy Attila (52 éves, vegyésztechnikus, társasházi képviselő, nős, kétgyermekes, 2006 óta képviselő).

Hetei József, Bordásné Gyuris Katalin, Vadon Balázs, Katona Erzsébet, Papp László polgármester, Szilágyi Edina, Mayer Tamás és Piros Zoltán

13-as: Varga András (35 éves, politológus, a Debreceni Egyetem irodavezetője, óraadó az egyetemen, nős, egygyermekes, 2016 óta a megyei Fidelatias alelnöke, 2014-től képviselő).
14-es: Széles Diána (38 éves, jogász, politikai elemző, férjezett, kétgyermekes, 2006-tól képviselő, 2014 óta települési kapcsolatokért, turizmusért, ifjúsági kérdésekért, társadalmi kapcsolatokért, egészségügyért felelős alpolgármester).
15-ös Barcsa Lajos (36 éves, jogász, nős, egygyermekes, 2014-től képviselő és gazdasági ügyekért felelős alpolgármester).
16-os: Papp Csaba (53 éves, orvos, egészségügyi szakmenedzser, a Debreceni Alapellátás és Egészségfejlesztési Intézet megbízott igazgatója, nős, kétgyermekes, 2006-tól képviselő).
17-es: Kiss Sándor (69 éves, orvos, egészségügyi szakmenedzser, nős, kétgyermekes, 2006-tól képviselő).
18-as: Mayer Tamás (25 éves, néptáncoktató, a helyi Hajdú Táncegyüttes szólótáncosa, tánckar-vezetője, nős).
19-es: Fodor Levente (45 éves, okleveles vegyész, vállalkozásmenedzser, dolgozik az Országgyűlés Fidesz-frakciója mellett is, 2006-tól képviselő, 2010 óta frakcióvezető-helyettes).
20-as: Korbeák György (31 éves, térségfejlesztési menedzser, nős, egygyermekes, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője, 2015-től a KDNP megyei elnöke, országos elnökségi tag, 2014-től képviselő).
21-es: Katona Erzsébet (47 éves, pedagógus, vállalkozó, a Debreceni Séfakadémia tulajdonosa, férjezett, háromgyermekes).
22-es: Bordásné Gyuris Katalin (51 éves, történelem szakos pedagógus, etnográfus, férjezett, egygyermekes).
23-as: Balázs Ákos (46 éves, művelődési és felnőttképzési menedzser, a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért nevű országos szervezet elnöke, nős, kétgyermekes, 1998 óta képviselő, a közgyűlési Fidesz-frakció vezetője).

A leköszönő Pankotai László és Szabó Gyula kapcsán a polgármester megjegyezte, ők a koruk miatt nem akarták folyatni. Később a Cívishírnek elmondta, a jelölések miatt konfliktus nem volt, a távozásokról közös megegyezéssel döntöttek, miután elbeszélgettek a regnáló képviselőkkel a személyes ambíciókról. A polgármester kérdésünkre korainak nevezte az alpolgármesteri pozíciókról beszélni. Mint mondta, az ő fejében már megvan, hogy a választás után hogyan álljon fel a városvezetés, de ez egyelőre nem nyilvános.

RaL

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.