Gyászol a DVSC családja: elhunyt a debreceni sportélet nagy öregje

dvscboxing.hu

2019.07.26. 20:22

Gyászol a DVSC családja: elhunyt a debreceni sportélet nagy öregje
Lakatos András (1947-2019) Fotó: dvscboxing.hu

Ezrek tanulták meg tőle a sportága csínját-bínját.

Hirdetés

Életének 72. évében elhunyt Lakatos András, a DVSC egykori ökölvívója, majd edzője és bokszbírója - közölte a debreceni klub honlapja.

Lakatos András mintegy fél évszázadot töltött a ring világában, ahol több mint ezer tanítványa volt, és tízezernél is több meccsen működött közre valamilyen szerepkörben, vezetőbíróként, pontozóként, vagy éppen zsűritagként. A helyi bokszéletben ő volt mindenki Bandi bácsija.

A DVSC családja külön szeretettel gondol rá, hiszen hozzánk mindig szívesen jött és segített amiben csak tudott. Részévé vált a Szabó Sándor által a '90-es években talpra állított DVSC-nek (aki egyébként maga is Bandi bánál tett sikeres szakmai minimumvizsgát 12 évesen), hazai versenyeink állandó figurája volt. Közvetlen modorával, szókimondásával és nevetős tekintetével marad meg bennünk

- emlékezik hivatalos közleményében a DVSC bokszcsapata. Lakatos András a DVSC színeiben is szerepelt ökölvívóként, megyei és területi bajnokságokon, sőt a Bocskai-emlékversenyen is indult hajdanán 51 és 54 kilóban. Később a Debreceni TE vezetőedzője lett, a megyei ökölvívó-szövetséget is vezette egy ideig. Örökös nemzeti ökölvívóbírói titulussal is büszkélkedhetett. A Veterán Box Club oszlopos tagjaként is ismerték.

Temetéséről később intézkednek, a DVSC bokszklubja hamarosan egy versennyel adózik emlékének.

 

DVSCgyászhír

Szóljon hozzá!

Hirdetés