Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyenes úton a kultúra felé Hajdúhadházon

| 2019. 07. 31. | 12:06:00
Az évek során megváltozott a kisváros hangulata.
Egyenes úton a kultúra felé Hajdúhadházon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kettős oka is volt az ünneplésre Hajdúhadház lakosságának július 30-án. Az immár teljes hosszában lebetonozott Lorántffy utca átadása mellett a Szabadtéri Színház is megújult.

Jó utat, Hadház!

A Lorántffy utcai kivitelezés hetek óta elkészült, és az út használatban van, így maga az átadás jelképes volt. A közlekedést jelentősen megkönnyítő fejlesztés mellett a csatornarendszer kiépítése és a levegőben szálló kevesebb por egy minőségibb életvitelt biztosít. Hajdúhadház büszke lehet a fejlesztéseire: 5 év alatt legalább 4 kilométerrel nőtt az aszfaltozott utak száma.

Csáfordi Dénes

Az átadón Szöllősi Györgyi köszöntötte a jelenlévőket (öröm volt látni, hogy a meghívottakon kívül számos hadházi lakó is kíváncsi volt az eseményre), majd átadta a szót Csáfordi Dénesnek, Hajdúhadház polgármesterének. A város első embere örömét fejezte ki, hogy a 320 méteres betonozási munkálatok végre befejeződtek, hiszen a lakók már régóta vártak rá. Mint mondta, a felgyorsult világban bizonyos fejlesztéseket nem könnyű megvalósítani. Akár egyetlen utca aszfaltozásához többféle forrást, önkormányzatit, belügyminisztériumit és európai unióst kell igénybe venni. A polgármester az öröm mellett némi aggodalommal említette, hogy az új utakon várhatóan bátrabban fognak vezetni a lakók, mégis reméli, hogy Hajdúhadház kulturált és bölcs polgárai balesetmentesen fognak közlekedni.

Pajna Zoltán

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke visszaemlékezett, hogy maga is a poros utcákon nőtt fel. Hozzátette, a 21. században a szennyvízszolgáltatásnak, a szilárd útburkolatnak nem privilégiumnak, hanem az élet természetes velejárójának kell lennie. – Nem akarjuk magunkat Budapesttel összehasonlítani, de van közvilágítás, csatornarendszer, járható utak, és igenis nagyon jól haladnak a hajdúhadházi beruházások. Nemcsak az infrastruktúra, hanem a kultúra és az oktatás terén is. A kivitelezést azonban néha nehéz koordinálni, mert a tervezői kapacitások túlterheltek.

Tasó László

Tasó László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, fontosnak tartja, hogy a vidéki települések is támogatásokhoz jussanak. Így az olyan értelmes, a lakosság érdekeit szolgáló célokat kitűző városok, mint Hajdúhadház, megtarthatják a fiataljaikat. Elmondása szerint Magyarországon jelenleg 25 ezer milliárd forintnyi építőipari beruházásra szerződtek különböző cégek.

Hadház kulturális virágzása

A prominens személyek jelenlétét a felújított szabadtéri színház átadása is indokolta. Bővült az idén 5 éves épületegyüttes, megújult a színpad és új öltözőket építettek. 

A Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztivál nyitóestéjén Csáfordi Dénes megköszönte a város polgárainak, hogy míg az önkormányzat lehetőséget, a lakosság igényt formált a beruházás létrejöttére. A teltházas este okán a polgármester üdvözölte, hogy a belváros szívében megépült színház beváltotta a hozzá fűzött reményeket: beemelni Hajdúhadház életébe a kultúrát. Emlékeztetett rá, hogy az öt év alatt olyan nagy színészek léptek a város színpadára, mint Mikó István, Kern András, Hernádi Judit vagy Szabó-Kimmel Tamás.

– Nem akarunk senkivel versenyre kelni, Debrecen jótékony árnyékában ezt a kulturális felvirágzást szeretnénk kiegészíteni, hogy a helyi lakosság számára is elérhető legyen akár a könnyed, akár a magaskultúra. – mondta Csáfordi Dénes.

Tasó László a színház születésnapja alkalmából üdvözölte, hogy Csáfordi Dénes megvalósította azon célját, hogy megváltoztassa a város hangulatát.

– Hajdúhadház 2010-ben egy leszegett fejű, rosszkedvű város volt. Végre most megvan a támogatás a közös szabadtéri programokra a lakosság és a forrásokkal rendelkező kormány részéről is. Ami a hadháziaknak jár, arra most jut is. Így azok a helyiek, akik Debrecenben dolgoznak, Hajdúhadházra nem csak lakni, hanem élni járhatnak haza.

Hajnal László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Iroda- és csempeházat mutatott be a Kiker Building Kft.
Hirdetés
Hirdetés
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Funkcionális élelmiszerek fejlesztéséről is szó esett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.