Hirdetés

Hirdetés

17 órás késéssel érkeztek meg Debrecenből az utasok Máltára

civishir.hu

2019.06.18. 19:03

17 órás késéssel érkeztek meg Debrecenből az utasok Máltára
Illusztráció: Pixabay

Egyszerűen kimaradt egy járat. Csak ez nem busz. Azaz az is szerepel a történetben…

Hirdetés

Hirdetés

Bár kezdetben „csak” 45 perc késést jeleztek, végül egyáltalán nem érkezett meg a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre június 16-án (vasárnap) este az a Wizz Air-járat, ami az utasokat 19.30-as indulással Máltára szállította volna. A gépet a svájci Bázelből várták, de – úgy tudjuk, a vihar miatt –, Budapesten megszakította útját. Aznap este heves zivatar volt a térségben, a londoni és a Törökország felé tartó járat mégis elindult Debrecenből, a Máltára (Luqa) induló turisták azonban hoppon maradtak. Miután csokoládét, ásványvizet és croissant-t kaptak, a földi kiszolgálók éjfélkor kezdtek nekik Debrecenben szállást keresni, a helyiek pedig hazamentek azzal az útmutatással, hogy a gépnyi ember reggel 6-ra ismét legyen a repülőtéren, ahonnan autóbuszok szállítják őket Budapestre, onnan repülővel folytathatják útjukat. A Debrecenben ragadt utasokat több szálláshelyen tudták elhelyezni, ott azonban ellátást nem kaptak, ugyanis a reggeliztetés – mint valamennyi szálláshelyen – csak reggel 7 órakor kezdődik.

Az autóbuszok a reggel 6 órához képest azonban eleve késéssel indultak Debrecenből, majd Budapestre érve (már a Wizz Air-gépen ülve) is több mint egyórás várakozásra kényszerültek a kimerült utasok. Végül 12.30-kor szálltak fel. Ami 17 órás késést jelent az eredeti indulási időponthoz képest. Bosszankodnivaló azonban más is volt: a vasárnapra szóló máltai foglalások (pl. autóbérlés, szállás) így elvesztek.

Szerkesztőségünk – többek között a járatkimaradás pontos okát és az utasok kártérítését firtató – kérdésekkel fordult a Debreceni Nemzetközi Repülőtérhez és a Wizz Air-hez. Várjuk a válaszukat.

- BCSH -

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.