Hirdetés

Hirdetés

A magyar-lengyel barátság egyetemi szintre lépett

2019.05.09. 17:03

A magyar-lengyel barátság egyetemi szintre lépett
Stanisław Rosak professzor, a toruń-i egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja (balra) és Keményfi Róbert, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja (Fotó: unideb.hu)

A debreceniek partnere az egyik legnagyobb presztízsű felsőoktatási intézmény Lengyelországban.

Hirdetés

Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a lengyel város, Toruń egyeteme, a Nicolaus Copernicus University. A közös munkáról szóló szerződést ünnepélyes keretek között csütörtökön írta alá a két kar dékánja az intézmény Karácsony Sándor termében.

A szerződés célja az eddigi közös tudományos-, oktató- és kutatómunka, valamint a Debreceni Egyetemen folyó lengyel képzés megerősítése, konferenciák szervezése, emellett intenzív hallgatói és oktatói cserék megvalósítása.

A Debreceni Egyetem számára kiemelten fontos terület a nemzetközi kapcsolatok ápolása, amelyben prioritást élveznek a lengyel-magyar együttműködések

– mondta az aláírást megelőzően Bartha Elek. Az egyetem oktatási rektorhelyettese kiemelte: a most létrejött megállapodás kezdetben személyes kapcsolatokon alapult, mostanra egyetemi bázisra épülő együttműködéssé fejlődött, és számos területen, köztük az idén 45 éves lengyel szakos képzés újjáépítésére is lehetőséget nyújt.

A Debreceni Egyetem legújabb partnerintézménye a Nicolaus Copernicus University, amelyet a 2. világháborút követően alapítottak, mára az egyik legnagyobb presztízsű felsőoktatási intézmény, és amelynek székhelye, Toruń az UNESCO világörökségének része.
Debreceni EgyetemLengyelország

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.