Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSE nyolcadik helyen zárta a szezont

| 2019. 05. 18. | 22:36:00
A debreceniek Budapesten szenvedtek vereséget.
A DVSE nyolcadik helyen zárta a szezont
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négygólos vereséget szenvedett a DVSE a Budapesti Honvéd elleni helyosztó harmadik mérkőzésén a Kőér utcában.

A hajdúságiak ezzel a nyolcadik helyet szerezték meg a bajnokságban.

Rögtön az első támadásból előnybe került a házigazda, Shimizu kiharcolt büntetőjét Manhercz váltotta gólra. A folytatásban is a fővárosiak akarata szerint zajlott a mérkőzés, kőkemény védekezésükre nem volt ellenszer, ráadásul a japán centerből, Juhász pedig fórból talált be, így hamar komoly vezetésre tettek szert. A negyed hajrájában Szívós Márton is beköszönt, így 8 perc után már 4-0-t mutatott az eredményjelző.

A folytatásban felébredt a DVSE, Vidovics törte meg a gólcsendet előnyből, és a védekezés is kezdett összeállni. Mindkét fél játéka meglehetősen pontatlan volt, de a hátsó alakzatokon nagyon érződött, hogy nem veszik félvállról a találkozót. A játékrész derekán Fekete Gergő a kapu közeléből megszerezte a második debreceni találatot, de mielőtt lendületbe jöhettek volna, Szívós válaszolt (5-2). Egy perccel a félidő előtt Simon Roland, majd Lukas Durik is betalált centerből, de a csattanó a hajdúságiaké volt, Kovács Gábor utolsó pillanatokban szerzett góljával kettőre olvadt a differencia (6-4).

A fordulás után megint lendületbe jött a BHSE, és két emberelőnyös góllal már újra négy volt közte. Hiába szépített Kovács akcióból, a nagyszerű napot kifogó Shimizu szinte azonnal válaszolt (9-5). Nem adta fel a DVSE, Vidovics egy perccel később ismét betalált, de a negyed utolsó percében Szívós gondoskodott róla, hogy az utolsó felvonásra is megnyugtató előnnyel mehessenek.

A rövidszünet után Simon Adrián 11-6-ra alakította az eredményt, lezárva ezzel a találkozót. A hátralévő időben már csak a különbség volt kérdéses, az addig kevesebbet játszók is több lehetőséget kaptak. Miroslav Bajin együttesének volt tartása, nem estek össze, és a negyedet döntetlenre kihozva végül négygólos vereséget szenvedtek. Ezzel a hazaiak szerezték meg a 7. helyet, míg a DVSE a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 8. lett. A bajnokság egészét tekintve azonban mindenképp előrelépés az idény, hiszen a debreceni pólósok rengeteg saját nevelésű fiatallal a fedélzeten is méltó ellenfelei voltak a nagycsapatoknak.

Mestermérleg:
Miroslav Bajin: Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, sok kontrafaultot kaptunk, és elengedtük őket négy góllal, onnantól kezdve pedig végig futottunk az eredmény után. Nagyon jó centereik vannak, akiket La Rosa hiányában nehezen tudtunk tartani, de a második negyedben így is vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Többször is fel tudtunk jönni két gólra, nagyon szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a szezontól, és megszerezni a hetedik helyet, de ez most nem jött össze. A hozzáállással mindenesetre elégedett voltam, gratulálok a fiúknak az egész éves munkájához. Külön szeretném kiemelni a szurkolóinkat, akik idegenbe is elkísértek bennünket, fantasztikusak voltak, remélem a következő szezonban is számíthatunk majd rájuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.