Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rátámadtak a kalauzra a Debrecenbe utazó bliccelők

| 2019. 04. 09. | 11:07:00
Fegyház és javítóintézet várhat rájuk.
Rátámadtak a kalauzra a Debrecenbe utazó bliccelők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a három személy ellen, akik a személyvonaton nem akartak menetjegyet venni, majd szidalmazták és megfenyegették a jegyvizsgálót. A vádlott férfi fiatalkorú társaival, a fiával, valamint unokatestvérével, illetve több rokonnal együtt 2018. július 24-én este Hajdúhadházon felszállt a Debrecenbe tartó személyvonatra.

Érvényes menetjeggyel egyikük sem rendelkezett.

A vonaton jegyvizsgálóként dolgozó sértett kérte tőlük a menetjegyeket ellenőrzésre, azonban a vádlott közölte, zárva volt a jegypénztár, ezért nem tudtak jegyet venni. A vádlott kedvezményes menetjegyeket akart váltani a sértettnél, aki kérte tőle az ehhez szükséges igazolványok felmutatását.

Időközben a szerelvény egy vasúti megállóhelyre érkezett, ezért a sértettnek le kellett szállnia, majd a forgalmi tevékenység elvégzését követően a vonatra visszaszállt, és odament a vádlotthoz, hogy a szükséges menetjegyet megválthassák. Ekkor a vádlott kötekedni kezdett a sértettel, azt mondta, mivel az intézkedést a kalauz velük szemben abbahagyta, ezért nekik jegyvásárlási kötelezettségük nincsen. Ezután közöttük hangos szóváltás alakult ki, a férfi megfenyegette a sértettet, amelybe bekapcsolódott a fia és unokatestvére is, mindhárman fenyegették és trágár módon szidalmazták a jegyvizsgálót.

A vádlottak magatartása komoly félelmet keltett a sértettben, szolgálati feladatát velük szemben teljesíteni nem tudta, ezért rendőri intézkedést kért. A következő megállóhelyen a vádlottakat leszállították, velük szemben megtörtént a rendőri intézkedés, azonban miután visszaültek a vonatra, továbbra sem voltak hajlandók menetjegyet vásárolni.

A sértett a szerelvény első kocsijában tartózkodott, ezt látva mindhárom vádlott odament hozzá, majd ismét trágár módon szidalmazták és őt életveszélyesen megfenyegették.

A vádlottak ugyanazon a napon 21 óra 30 perc körül a debreceni vasútállomáson tartózkodtak, a Hajdúhadházra közlekedő személyvonatra szálltak fel, ahol szintén a sértett teljesített szolgálatot jegyellenőrként. A vádlottak ekkor sem akartak jegyet venni, illetve csak olyan menetjegyet, amely rendkívül kedvezményes, azonban az erre jogosító igazolványok átadását megtagadták. Az utazás során egy későbbi időpontban a vádlott fia, az ügy egyik fiatalkorú vádlottja észrevette a közelben tartózkodó sértettet, odament hozzá, indulatosan szidni kezdte, majd őt kétszer arcul köpte és ökölbe szorított kézzel meg akarta ütni a fejét, azonban ebben egy velük utazó rokona akadályozta meg.

A személyvonatokon jegyvizsgálóként szolgálatot teljesítő sértett a hatályos jogszabály értelmében közfeladatot ellátó személy.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.