Hirdetés

Debrecenben ekézte a kormányt a brüsszeli MSZP-s

2019.03.01. 17:54

Debrecenben ekézte a kormányt a brüsszeli MSZP-s
Ujhelyi István Debrecenből üzent Orbán Viktornak (Fotó: ujhelyi.eu)

Felhívással fordulnak az ország települési önkormányzataihoz.

Hirdetés

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő szerint "aki szereti a hazáját, az az Európai Uniót támogatja és nem Orbán politikáját". Az ellenzéki politikus országos "toborzó körútja" debreceni állomásán pénteken felszólította Orbán Viktor kormányfőt, hogy fejezze be az uniót támadó politikáját, "merthogy most kell majd tárgyalni a magyar kormányzatnak a következő hétéves európai uniós költségvetésről, fejlesztési ciklusról".

Olyan kormányfő, aki hazug kampánnyal belerúgott az egész Európai Unióba, hogyan akar megállapodni a következő évek Magyarországra jutó fejlesztési forrásairól?

 - tette fel a kérdést a szocialista politikus, aki szerint "felháborító és veszélyes az a politika, amellyel Orbán hadban áll nemcsak az európai baloldallal, hanem már a saját európai jobboldali pártcsaládjával is". Ujhelyi István jelezte, hogy az elmúlt években

Hajdú-Bihar megye települései több mint ezer milliárd forint európai uniós fejlesztési forráshoz jutottak.

Csige Tamás, Hajdúdorog szocialista polgármestere, az MSZP EP-képviselőjelöltje bejelentette: felhívással fordul az ország települési önkormányzataihoz annak érdekében, hogy testületileg tegyenek hitet Magyarország európai uniós tagsága mellett.

Ujhelyi István hozzátette: a felhívást eljuttatják valamennyi önkormányzathoz, a pénteken Debrecenben elkezdett országos toborzó körútjuk során pedig aktivistákat, támogatókat keresnek, "akik segítenek ellensúlyozni a Fidesznek a kormányzat diktatórikus túlhatalmával megtolt kampányát".

 

Európai UnióMSZP

Szóljon hozzá!

Hirdetés