Hirdetés

Enyhítették a miskolci gyilkos büntetését

civishir.hu

2019.01.08. 13:25

Enyhítették a miskolci gyilkos büntetését

Ítélet született Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla egy férfit, aki 2017-ben olyan súlyosan bántalmazott egy nőt Miskolcon, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe – közölte a táblabíróság szóvivője január 8-án.

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint az ítélőtábla tanácsa 16 évre enyhítette az első fokon kiszabott 18 év fegyházbüntetést, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 májusában G. T. J. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és testi sértés vétsége miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A férfi 2014-ben megismerkedett az áldozattal, 2016-ben közelebbi kapcsolatba kerültek, viszonyukat a vádlott dominanciája jellemezte: irányította a sértett életét, több alkalommal bántalmazta is az asszonyt.

2017 februárjában a sértett erősen ittas állapotban tért haza miskolci otthonukba, közösen folytatták az italozást, majd délután veszekedni kezdtek. Ekkor a vádlott többször bántalmazta a sértettet. A kitartó ütlegelést követően a sértett eldőlt az ágyon és hányt. A vádlott ugyan látta, hogy a sértett rosszul van, hányt is, ennek ellenére a nőt magára hagyva távozott a lakásból.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos koponya és egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt. Elszenvedett sérülései nagy fájdalommal és testi, lelki gyötrelemmel jártak. 
gyilkosságMiskolcDebrecen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.