Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az UVSE legyőzte a Debrecent

| 2019. 01. 12. | 17:23:00
Sok volt a felesleges kiállítás.
Az UVSE legyőzte a Debrecent
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Háromgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI 9. fordulójában az Újpest vendégeként.

Miroslav Bajin együttesének végig meg volt az esélye a pontszerzésre, de a mérkőzés hajrája a fiatal fővárosiaknak sikerült jobban.

Minkét együttes nagyon szervezetten kezdte a találkozót, a behúzódó védelmekre sokáig nem találták az ellenszert a játékosok. A harmadik percben Vidovics szerezte meg a vezetést egy szépen kijátszott fór után, míg védő oldalon Kósik Soma volt ellenállhatatlan. A negyed derekán egy újabb emberelőnyt váltott gólra a DVSE Dőry révén, de sokáig nem örülhettek a hajdúságiak, ugyanis a hazaiak szinte azonnal szépítettek (1-2). A játékrész végén még mindkét csapatnak meg volt az esélye, hogy növelje góljai számát, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így maradt az egygólos debreceni előny.

A második nyolc perc egy hazai büntetővel indult, mely a kapufán csattant, de nem váratott sokáig magára a hazai egyenlítés, Vígvári megszerezte a találkozó első akciógólját. La Rosa egy szemfüles góllal újra vezetéshez juttatta a hajdúságiakat, a védekezés pedig szinte tökéletesen zárt. Egészen a félidő utolsó másodpercéig sikerült is tartani az eredményt, ám ekkor egy szépen felrajzolt támadás végén Aranyi egalizált (3-3).

A fordulás után Vígvári megpattanó lövése után már az Újpest vezetett, a DVSE pedig továbbra sem találta a ritmust. Szerencséje sem volt Miroslav Bajni tanítványainak, többször is a lécet találták el, a kapura tartó lövéseket pedig Bisztricsányi magabiztosan hárította. Érezhetően nem ízlett az UVSE zónája Kovács Gáboréknak, ráadásul Korbács fórból kettőre növelte a differenciát (3-5). Közel másfél negyed után Dőry törte meg a debreceni gólcsendet, és a negyed végén emberelőnyből szépített.

A záró felvonás kezdetén újra egalizált a DVSE, Dőry átlövés gólja után felcsillantak a debreceni remények (5-5). A negyed derekán Baksa talált be, de Smitula ismét egyenlített, így az utolsó három percre még mindig nem dőlt el semmi. A hajrá azonban az újpestieknek sikerült jobban, előbb Vígvári lőtt óriási gólt, majd Konarik értékesített egy ötméterest és talált be egy fór lejárta után, így a hazaiak végül háromgólos sikert arattak. Miroslav Bajin együttesének még mindig a saját kezében a sorsa a felsőházba jutást illetően, de a fővárosiakkal szemben már csak három pont az előnyük.

Miroslav Bajin: – Nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után, mivel mi a három pontért jöttünk Budapestre. Az első pillanattól kezdve jobban játszott az UVSE, a találkozó eleji vezetésünk is inkább a szerencsének volt köszönhető, hiszen nem lőtték be a ziccereiket. Ennek ellenére a küzdeni akarással nem volt probléma, meg volt az esélyünk a győzelemre, de 6-6-nál kaptunk egy olyan gólt, amit már majdnem kivédekeztünk. Túl agresszívak voltunk, sok volt a felesleges kiállítás és a kontra, és a végén valahogy semmi sem akart összejönni. Gratulálok az Újpestnek, megérdemelten nyertek, mi pedig sajnálom, hogy így kezdtük az évet. Jó lett volna még egy lépéssel közelebb kerülni a felsőházhoz, de azon leszünk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és a következő két mérkőzésünket megnyerjük.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.