Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni gázoló egyik áldozata meghalt, a másik sosem épül fel teljesen

| 2019. 01. 05. | 13:56:00
Mindent beismert a jogosítvány nélkül vezető férfi.
A debreceni gázoló egyik áldozata meghalt, a másik sosem épül fel teljesen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január 8-án másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik annak a debreceni fiatalembernek az ügye, aki lassan három éve a Böszörményi úton halálra gázolt egy férfit, egy lánynak pedig olyan súlyos sérüléseket okozott, aminek következményeit élete végéig viselnie kell.

Azon az éjszakán

2016. május 31-én a vádlottak egy debreceni garázs előtt találkoztak, ott szeszes italt fogyasztottak. Innen éjfélt követően indultak el úgy, hogy a másodrendű vádlott – aki tudott arról, hogy S. Á. alkoholt fogyasztott – megkérte az elsőrendű vádlottat, hogy vezessen. Egy ideig kocsikáztak, több helyen megálltak. A baleset helyszínéhez hajnali 2.40 körül érkeztek, az elsőrendű vádlott ekkor 95-100 km/h sebességgel közlekedett a benzinkút irányába.

A sebesség túllépése miatt a balra ívelő kanyart nem tudta bevenni, sodródni kezdett, a gépkocsival felszaladt az útpadkára, és az ott tartózkodó sértetteket elütötte. A gépkocsi egy fának ütközve a tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében egy 28 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 19 éves lány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

A bíró az ítélet indokolásakor kifejtette: a gépkocsi kisodródását, így a balesetet az igen jelentős sebességtúllépés okozta, az elsőrendű vádlott a megengedett 50 km/h helyett 95-100 km/h sebességgel haladt. S. Á. a balesetet megelőzően alkoholt és kábítószert is fogyasztott, ittas állapotban volt, amikor a gépjármű hozzá került. Viszont azt már kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy a baleset bekövetkeztekor ezek befolyásoltsága alatt állt.

A büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy az elsőrendű vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a megengedett sebesség duplájával közlekedett és okozott balesetet, valamint azt, hogy egy fiatal lány maradandó fogyatékossága is bekövetkezett. Enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetlen előéletét, a bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását. A bíróság mindkét vádlottnál enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, míg a másodrendű vádlott esetében azt is, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Ítélet első fokon

A Debreceni Járásbíróság tavaly áprilisban bűnösnek mondta ki halálos közúti baleset gondatlan okozásának és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében S. Á. elsőrendű vádlottat. Ezért őt halmazati büntetésül

3 év 10 hónap fogházbüntetéssel és 4 év közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta.

Sz.K. másodrendű vádlottat pedig járművezetés tiltott átengedése vétsége miatt 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet ellen az elsőrendű vádlott és védője felmentésért fellebbezett, míg a másodrendű vádlott vonatkozásában az ítélet jogerőre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.