Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos pénze, a „rabszolgatörvény” és a BMW - avagy a hétfői MSZP-s konteó

2018.11.26. 12:45

Kósa Lajos pénze, a „rabszolgatörvény” és a BMW -  avagy a hétfői MSZP-s konteó
Bangóné Borbély Ildikó (Fotó: archív, mti)

A debreceni beruházás a német ipart szolgálja ki - vélik az ellenzékiek.

Hirdetés

Hirdetés

"Rabszolgatörvénynek" nevezte az MSZP frakcióvezető-helyettese a munka törvénykönyvének munkaidő-szervezéssel összefüggő módosítását, a Párbeszéd országgyűlési képviselője pedig úgy fogalmazott: egyértelművé vált, hogy a Fidesz a német ipart szolgálja ki és nem a magyar munkavállalók érdekeit. 

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) hétfői sajtótájékoztatóján arra várt választ: mely cégek lobbiztak a túlórakeret növeléséért, amelynek elfogadását 2017-ben egyszer már sikerült megakadályozni.

Véletlen-e, hogy éppen Kósa Lajos (Fidesz) nyújtja be a javaslatot azután, hogy kiderült, az egykor általa vezetett városba, Debrecenben költözik a BMW-gyár? Kósa Lajos mennyi pénzt kapott ezért?"

- sorolta kérdéseit, és kifogásolta, hogy a vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén sem az említett fideszes képviselő, sem frakciótársa, a javaslatot szintén jegyző Szatmáry Kristóf nem jelent meg, hogy válaszoljon a kérdésekre. 

A kormány a családok évéről kommunikál - emlékeztetett -, és a kabinet arra vár választ az emberektől, hogy egy gyermeknek joga van-e az édesanyjához és az édesapjához, miközben a vitatott javaslat szerinte elveszi a gyermekektől a szüleiket. 

Vissza kell vonni! - így a párbeszéd képviselője

Tordai Bence (Párbeszéd) a tájékoztatón kijelentette: 2012 óta folyamatosan rontják a magyar munkavállalók jogait, a szakszervezetek alkupozícióját. "Az 1 százalék érdekeit képviselik a 99 százalékkal szemben" - fogalmazott. 

Eközben az elmúlt öt évben az évenkénti munkahelyi balesetek száma 17 ezerről 23 ezerre emelkedett, romlanak a munkakörülmények, a dolgozókat egyre inkább kizsigerelik, az emberek egyre fáradtabbak, betegebbek. Minderre pedig az a válasz, hogy a 250 órás túlmunkaidő keretet 400-ra emelik - sérelmezte. 

Hangsúlyozta: a "rabszolgatörvényt" vissza kell vonni, és inkább csökkenteni kellene a munkaidőt.

 

Kósa LajosBMWBangóné Borbély Ildikó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.