Hirdetés

Játékokkal tennék boldoggá a gyerekeket Debrecenben

Cívishír

2018.11.23. 18:04

Játékokkal tennék boldoggá a gyerekeket Debrecenben
Széles Diána, Balog Janó és Végh Veronika (Fotók: Ratalics László, Cívishír)

A Fórumban gyűjtenek, mindenkit ajándékozásra buzdítanak.

Hirdetés

Hirdetés

Széles összefogással gyűjtenek gyermekjátékokat állami gondozásban, illetve mélyszegénységben élő gyermekek számára Debrecenben.

Az ötletgazda – hangzott el a november 23-i sajtótájékoztatón – Végh Veronika, a ZeneTheatrum vezetője és Átányi Ajtony, a Fórum Debrecen igazgatója. A ZeneTheatrum december 20-án mutatja be Karácsonyi ének című családi musicalét a Főnix Csarnokban. Mint Végh Veronika elmondta, amikor erről beszélgetett Átányi Ajtonnyal, akkor fogalmazódott meg a jótékonysági akció szándéka és dőlt el az, hogy a bevásárlóközpont gyűjtőpont lehet. Az alsó szinten ezért egy kandallóval és ünnepi dekorációval ellátott „Télapóházat” alakítottak ki, s november 23-tól oda várják – lehetőleg piros papírban – az ajándékokat, mégpedig gyermekjátékokat. A csomagokból a Főnixben az említett előadásra felépítenék „a szeretet karácsonyfáját”, majd eljuttatnák az ajándékokat a rászorulóknak.

De hogyan? Ebben segít az önkormányzat.

– A városi fenntartású család- és gyermekjóléti központ szociális munkásai 1600 gyermeket gondoznak, mentorálnak. Probléma akad, de megpróbáljuk megoldani, s ez az akció is a támogatandó családokat szolgálhatja a „gondoskodó város” jegyében

– közölte Széles Diána alpolgármester, aki két gyermekét is arra buzdítja, hozzák el a Fórumba a már nem használt játékaikat.

Átányi Ajtony beszél a november 23-i sajtótájékoztatón, a Fórumban

Balog Janó, az RTL Klubon most futó X-Faktor egyik (sajnos nemrég kiesett) debreceni szereplője énekelt is a sajtótájékoztatón. Kiemelte, maga is nevelőotthonban nőtt fel, ezért különösen fontosnak tartja, hogy a közélet ismertebb szereplői a segítségre szorulók mellé álljanak. Ő egyébként szerepel is a ZeneTheatrum karácsonyi musicalében.

Tőzsér Dániel, a DVSC futballistája maga is népszerűsíti az ajándékozást, Átányi Ajtony pedig reméli, minél többen hozzájárulnak a sikerhez.

Az akció kezdete: november 23-tól
Helye: Fórum Debrecen, alsó szint
Tárgya: játékok piros csomagolásban állami gondozott, illetve mélyszegénységben élő gyermekeknek

RaL

Galéria

DVSCjátékDebrecenajándékFórumZeneTheatrum

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.