Hirdetés

Hirdetés

Vérfagyasztó krimi Debrecenben - bírók, rendőrök, ügyészek, hallgatók szeme láttára

2018.10.19. 12:21

Vérfagyasztó krimi Debrecenben - bírók, rendőrök, ügyészek, hallgatók szeme láttára
Anger Zsolt, a film egyik szereplője volt a vendég (Fotó: debrecenitorvenyszek.birosag.hu)

A magyar sorozatgyilkos történetét ismerhették meg.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Törvényszék és a Debreceni Járásbíróság új közösségépítő programot szervezett, a Bírósági Filmünnepet. Az esemény nem csak bírósági dolgozók, hanem ügyészek, rendőrök, ügyvédek, jogászok és a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának hallgatói is részt vettek.

A közönség „A martfűi rém” című filmet tekinthette meg.

A rendezvényen jelen volt a film egyik Jászai Mari-díjas főszereplője Anger Zsolt, valamint Bolyky Orsolya, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa, akinek főbb kutatási területei között van az emberölés kriminológiai háttere és a mentális tényezők értékelése a büntetőjogi ítélkezésben.

Az eseményt a Debreceni Törvényszék elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezték a filmvetítést, amelynek szakmai háttere egy megtörtént büntetőjogi esetet, az egyik magyar sorozatgyilkos által elkövetett bűncselekményeket mutatja be a nézőknek. Kahler Ilona elmondta, külön öröm, hogy a rendezvény teltházas, valamint, hogy azt a film egyik főszereplője és az Országos Kriminológiai Intézet egyik munkatársa is megtisztelte jelenlétével, hiszen a vetítés során felmerült esetleges kérdéseket más-más szemszögből is megvitathatják.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.