Üstben főtt a szerelemleves Hajdúhadházon + Fotógaléria

Több mint százféle étel közül lehetett válogatni szeptember 23-án a Hadházi Káposztás Napokon.
A helyben termő Hadházi Lapos megihlette a szakácsokat: töltött káposzta, káposztás tócsni, toroskáposzta, székelykáposzta, káposztás rétes és egyéb különlegességek várták az érdeklődőket a Vásártéren.
A vasárnapi főzőversenyen változatos, káposztás finomságok készültek, többek között egy 2 500 adagos étel, aminek bevételét jótékony célra ajánlják fel, ahogy a hőlégballonozásból befolyó összeg is jó helyre kerül: az önkormányzat feltett szándéka egy kisbusz beszerzése, amivel mozgásában korlátozott hadháziakat szállítanának. Egy hatalmas üstben hajnali négykor elkezdték főzni a – helyiek által elnevezett – szerelemlevest, ami ebédre el is készült.
A leveshez 100 kiló füstölt csülköt, 50 kiló füstölt kolbászt, 80 liter tejszínt, 60 kiló lisztet és 250 kilogramm savanyúkáposztát használtak fel.
A háromnapos program este koncertekkel zárult.
[Beillesztett cikk: Sztárfellépők a Hadházi Káposztás Napokon]


















