Hirdetés

Az egyetem ezer négyzetméteren várja a fesztiválozókat

unideb.hu

2018.07.16. 13:17

Az egyetem ezer négyzetméteren várja a fesztiválozókat
Színes programok és rengeteg fellépő. Ezt garantálják a szervezők. (Fotó: unideb.hu)

A Campusra 11. alkalommal látogat el a debreceni intézmény.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem idén több kiállítóval és új helyszínen vesz részt a Campus Fesztiválon. Jogászok, gyógyszerészek és az egyetemi kórház is külön standon várja a tudományra szomjas fesztiválozókat.

Minden évben ez a leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszín a Campuson.

Tavaly mintegy tízezren keresték fel a standokat és programokat.

Az intézmény számára a tudomány népszerűsítése mellett a leendő egyetemisták elérése, a kapcsolatépítés miatt is fontos a családias rendezvény. Tizenhat faházban 30 egyetemi egység mutatkozik be. A szervezők 40 jelentkező közül választották ki a legígéretesebb egyetemi bemutatkozókat.

Azon túl, hogy a fesztiválozókat elme-játékra hívja az Egyetem tér, több tudományterületbe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. A műszaki terület mellett az agrártól az orvosláson át a természet- és társadalomtudományokig minden tudományterület bemutatkozik. A kínálat bőséges, hiszen idén először települ ki az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar  és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház.

A jogászok és a Praetor Szakkollégium jogi kvízekkel készülnek, játékaikat Öltözz be bírónak! és Hozz ítéletet! címmel hirdetik és óriás társasjátékkal is várják a vállalkozókedvű fesztiválozókat.

A Gyógyszerésztudományi Kar szintén most mutatkozik be első alkalommal, stílusosan PatikaLand a standjuk neve, ahol kapszulákat, kúpokat, saját kenőcsöket lehet majd készíteni és a különböző gyógynövényeket is megismertetik a látogatókkal. Gondolnak a megfáradt fesztiválozókra is, akik a regenerálódáshoz C-vitaminos kapszulát készíthetnek saját maguk, amit a gyógynövényekből készített teával el is fogyaszthatnak.

A másfél éve az egyetemhez tartozó Kenézy Gyula Egyetemi Kórház is jelen lesz. A fesztivál 4 napján szűrő- és oltópontot üzemeltetnek infektológus és hepatológus szakorvosokkal (lesz anonim HIV, HCV, HBV-szűrés, gyorsteszteket végeznek és szükség esetén oltásokat is beadnak). Aki pedig elfárad a sok tudománytól, az a relax-sarokban regenerálódhat. Az intézmény új címeres arculatát/logóját sokszor láthatják majd a fesztiválozók, mivel kiköltözik az egyetemi ajándékbolt is.

A standok mellett minden délutántól hajnalig kínál programokat az egyetemi színpad.

A Tálentum sávban fiatal zenekarok, művészek mutatkoznak be, az Aud Max sávban Zacher Gáborral, Csernus Imrével és a Mi kis falunk színészeivel lehet találkozni. Lesz Dumaszínház, esténként pedig igazi zenei sokszínűség lesz a színpadon: a jazz-től a retrón át a rockig bőséges lesz a kínálat. Érdekesség, hogy a szombati napon az egyetem könnyűzenei kurzusának hallgatói, az Android zenekar, valamint az Impact formáció lép fel. Ezek mellett az egyetemi színpadon találkozhatnak a fesztiválozók más kedvenceikkel is: a Parno Graszttal, a Vis Maiorral, Dánielfy Gergő és az utazókkal, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekarral, a Debrecen Dixieland Band tagjaival. A koncertek után pedig DJ és Karaoke party lesz.

A programok előkészítése már hónapokkal ezelőtt megkezdődött egy 8 fős stábbal, a hajrában és a helyszínen pedig mintegy 200-250 fő –köztük oktatók, hallgatók– dolgoznak a lebonyolításon. Az Egyetem Tér elnevezésű fesztiválhelyszín a főbejárat közelében, az Unifittel szemben a ligetes területen, több mint ezer négyzetméteren várja a fesztiválozókat - már a nulladik naptól, július 18-án délutántól.

Az egyetemi programhelyszín hivatalos megnyitója szerdán 15.30-kor lesz.

Szóljon hozzá!

Hirdetés