Hirdetés

Rendhagyó korcsolyapálya épül Hajdúszoboszlón

Cívishír

2018.06.18. 15:34

Rendhagyó korcsolyapálya épül Hajdúszoboszlón
Az idei télen már nem csak ideiglenes jelleggel lehet korizni (Fotó: Illusztráció: Unspleash)

Nyaranta egészen más zajlik majd a területen.

Hirdetés

Nettó 185 millió forintért épülhet meg Hajdúszoboszlón az a tér, amely nyáron helyi piacként, télen jégpályaként funkcionálhat. A kertmozi területének átalakítása (a színpad és a vetítővászon meghagyásával) október végére készülhet el. A kivitelezőnek egyebek mellett 25x16 méteres jégpályát kell kialakítania az üzemeltetéshez szükséges gépészeti berendezéseket tartalmazó hűtőkonténerrel, olvasztó aknával. De a beruházás magába foglalja mellékhelyiség, térburkolat, csapadékvíz-elvezető rendszer és 530 négyzetméternyi zöldterület létrehozását, a színpad és a felette lévő vasbeton boltív és a piac felőli támfal felújítását is.

Sóvágó László (Összefogás Hajdúszoboszló) polgármester a napokban a Facebookon jelezte, aláírták a kivitelezői szerződést, a jégpályát pedig advent első vasárnapján tervezik átadni.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás során három pályázat érkezett, a Vi-Be-Tex Kft. 210, az Octopus-M Kft. 198 (mindkettő hajdúböszörményi), az Aqua-General Kft. 185 millió forintért vállalta a munkát. Ez utóbbi hajdúszoboszlói cég, s 36 hónap jótállásról nyilatkozott a másik két társaság 24 hónapos vállalásával szemben. Az önkormányzat a helyi társasággal szerződött, igaz, az ajánlatkérésben szereplő pénzügyi fedezet nettó 143 millió forintról szólt.

RaL

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.