Hirdetés

Nagy kanállal ettek a DEAC-nál

2018.06.12. 13:53

Nagy kanállal ettek a DEAC-nál
Bács Zoltán kancellár, Berényi Sándor, a DEAC élvonalbeli kosárcsapatának edzője és Becsky István, a kosarasok szakvezetője (Fotó: unideb.hu)

Volt mire koccintani is a Debreceni Egyetem klubjánál.

Hirdetés

Évzáró gálán jutalmazta az elmúlt évad legjobbjait a DEAC és a Debreceni Egyetem. A futsal, a kosár- és a kézilabda szakosztály, valamint a labdarúgó és a röplabda szakosztály tagjai is elismerésben részesültek az elmúlt évben nyújtott teljesítményükért.

Ünnepi díszben fogadta a sportolókat, edzőket, a klub- és egyetemi vezetőket, valamint fontos támogatóikat a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja, a DESOK hétfő este. A gálán részt vett Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Papp László Debrecen polgármestere, valamint Sárfalvi Péter helyettes államtitkár is.

A kiemelt szakosztályok vezetői külön-külön is értékelték a 2017/2018-as évet. A futsalosok szakvezetője, Zsuponyó Levente arról beszélt, hogy menet közben jött meg a játékosok étvágya, illetve, hogy éreznek még magukban annyi erőt, hogy a nagyszerű idei eredményt, az NB I-es hatodik helyet felül tudják múlni. Pöszmet Tibor labdarúgó szakosztályvezető az NB III-as együttes bennmaradását emelte ki legnagyobb sikerként, míg Fodor Antal fiatal, zömmel egyetemistákból álló együttese szép helytállásáról beszélt.

Bíró Imre, a kézilabda szakosztály vezetője örült annak, hogy a kézilabda gyökeret tudott verni a DEAC-ban, illetve kitért rá, hogy az ellenfelek kezdetben kissé félvállról vették az NB I/B-s gárdát, amely bizonyította, hogy nagyon is helye van a második vonal középmezőnyében. A kosarasok szakvezetője, Becsky István a felnőtt csapat NB I/A-s indulását megelőző nagy várakozást idézte fel, és örömét fejezte ki a kosárszurkolók lelkesedéséért, a legtöbb hazai meccsen ugyanis zsúfoltságig megtöltötték Molnárék otthonát. Egyik legnagyobb sikerüknek véli, hogy Berényi Sándor vezetőedző bekerült a Stojan Ivkovic vezette magyar kosárválogatott szakmai stábjába is.

A gálán díjazták a mögöttünk hagyott szezon „legjeit”. Az év edzője Szabó Csaba, az NB I/B-s férfi kézilabdacsapat trénere lett. Az év szakosztályává a futsal szakosztályt választották, míg annak egyik kiválóságát, Szentes Bíró Tamást találták a legjobb játékosnak. Az esztendő meglepetése címet a röplabdázók érdemelték ki, az év fiatal tehetségévé pedig Németh Kevint, az U19-es labdarúgócsapat tehetségét választották. A legnépszerűbb szakosztály a kosárlabda lett. Az NB I/A-s együttes meccsein átlagban 1200 néző szurkolt. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.