Hirdetés

Tanácstalanság, csalódottság a hajdú-bihari Jobbiknál

Cívishír

2018.04.09. 00:03

Tanácstalanság, csalódottság a hajdú-bihari Jobbiknál
Fotó: civishir.hu

Nem erre számítottak.

Hirdetés

Az elért eredményt csalódásként élték meg a Hajdú-Biharban egyéni képviselőhelyért küzdő jobbikos jelöltek. Hatójuk közül néggyel sikerült beszélnünk. 

A 1. számú választókerületben több mint 73 százalékos feldolgozottság mellett Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) és Gulyásné Gurmai Zita (MSZP-Párbeszéd) mögött Herpergel Róbert (Jobbik) a szavazatok 15,52 százalékát szerezte meg.

A Cívishír által megkérdezett jobbikosok közül ő volt az egyetlen, aki azt mondta, nincs elkeseredve az eredmény miatt, hiszen nagyon sok olyan ember van, akiket a jövőben is képviselnie kell.

A 2. számú választókerületben 87 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Pósán László mögött második a jobbikos Kőszeghy Ábel, aki a szavazatok 25,02 százalékát kapta. Kőszeghy először gratulált a győztes Pósánnak, majd azt nyilatkozta:

saját eredményével nagyjából elégedett, de az egész választást a Jobbik szempontjából katasztrófának nevezte. Az emberek elhitték a Fidesz migránsozását, a választási eredmény egyértelműen ezt igazolja vissza

– fogalmazott.  

A 3-as számú választókerületben a jobbikos Csikai József Tasó László (Fidesz-KDNP) mögött 73 százalékos feldolgozottságnál 24,82 százalékkal állt a második helyen. Csikai elmondta: nem erre számított, azt gondolta, hogy látványos javulást sikerül felmutatni a körzetben, de ennek az ellenkezője, a Jobbik leszakadása következett be. „Az emberek azt hallják, amit hallani akarnak. Számomra ezt üzeni a választás eredménye” – nyilatkozta a politikus.

A 4-es választókerületben a jobbikos Keresztesy Gergő több mint 93 százalékos feldolgozottság után a fideszes Vitányi István mögött a második helyet foglalta el.

Keresztesy nem titkolta óriási csalódottságát,

sokkal jobb eredményre számított helyben és országosan is.

„Keresi az ember a magyarázatot, de egyelőre nem nagyon találja. Megdöbbentett az elért eredményünk, és a Fidesz óriási fölénye”

– magyarázta.

Az 5-ös választókerületben 91 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Bodó Sándor mögött Rigán István (Jobbik) 29 százalékot szedett össze, míg a 6-osban 80 százaléknál Tiba István (Fidesz-KDNP) mögött a jobbikos Demeter Pál 27 százalékot gyűjtött be. Többször is kerestük a két képviselő-jelöltet, de nem sikerült velük beszélnünk.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.