Hirdetés

Pofátlanul és törvénytelenül nyomul a Momentum a választás napján

2018.04.08. 10:25

Pofátlanul és törvénytelenül nyomul a Momentum a választás napján
A Lilla téri iskola bejárata előtt ez fogadja a szavazókat... (Fotó: Cívishír)

Debreceni szavazókörök előtt festették a flaszterre a logót.

Hirdetés

A gyanútlan szavazó a Momentum-logóiba botlik több debreceni iskolánál, tájékoztatták olvasóink a Cívishírt. A hír igaz, a Vág utcán, a Lilla téri általános iskola előtt is szembesültünk a törvénysértéssel. Az intézményt három irányból lehet megközelíteni, mindhárom járdára felfestették a logót, közvetlenül a bejárat előtt. Ugyanezt kapta lencsevégre egyik kollégánk a belvárosban, a Fazekas általános iskolánál, a Vásáry István utcán.

Vasárnap a szavazás ideje alatt szabad kampányolni, de nem ennyire gátlástalanul!

Magyarországon általános kampánycsend már nincs, a választási törvény azonban előírja, hogy a szavazókörnek helyet adó épület bejáratától számított 150 méteres sugarú területen belül, közterületen nem lehet semmilyen kampánytevékenységet folytatni.

A Fazekas  általános iskola előtti járdát is kidekorálták
 
Lilla tér

A Lilla téri iskola előtt az egyik logó alig 30 centire van a bejárattól! Az iskola portása elmondta, reggel jelentették az ügyet a helyi választási bizottságnak.

A nap végén kiderül, hogy hányan „ették meg a cselt”, ottjártunkkor mindenesetre a szavazók többsége csak egy gúnyos mosollyal reagált a flaszterre festett üzenetre. Lehet, hogy kontraproduktívnak bizonyul az éjszakai partizánakció? A Momentumnak vélhetően a törvény előtt is felelnie kell, ez ugyanis rongálásnak minősül.

BeA

MomentumOV2018

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.