Hirdetés

Föld napja Debrecenben: van miből bogarászni

fonixinfo.hu

2018.04.21. 17:00

Föld napja Debrecenben: van miből bogarászni
Fotó: Cívishír archívum

Remek programok az egész családnak.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.04.22. 09:00

  • Helyszín

    Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

A Föld napja alkalmából április 22-én világszerte 175 országban rendeznek olyan eseményeket, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Magyarország 1990-ben csatlakozott a kezdeményezéshez. 

Debrecenben a Föld napja bogaras-rovaros délelőttel veszi kezdetét a Kölcsey Központban. A Debreceni Tavaszi Fesztivál családi napjához kapcsolódva a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. és a Természettár közös rajzpályázatot hirdetett az óvodás és alsó tagozatos gyerekek részére, amelyre több száz alkotás érkezett. A rajzpályázat győztesei értékes belépőket nyerhetnek az egész család számára.

Ha megérkeztek 9.45-kor a Kölcsey Központba, a Természettár, Váradi Zoltán vezetésével igazi meglepetésekkel vár téged is és minden érdeklődőt. Felsorakoztatja a rovarhadsereget, glédában állnak a cincérek és bevetésre készen a pillangók. A Természettár interaktív előadásai egyaránt szólnak kicsiknek és nagyoknak, mert módját és nyelvezetét mindig az adott csoport korához és érdeklődéséhez igazítja. 
Például megbeszélitek, hogy miért is fontos a természetvédelem, hogy mitől lesz madárbarát egy kert, kik a rovarhotel lakói, mi is az a fényszennyezés.

Részletes program:

9.45 Bálterem | Bogárbál/Rovarbál című rajzpályázat eredményhirdetése

10.00 Bálterem | Bogarásszunk/Rovarásszunk együtt! – Váradi Zoltán (Természettár) vetített-képes előadása.

11.00 Nagyterem | Bogárbál – a Makám zenekar családi koncertje

12.00 Bálterem | Váradi Zoltán (Természettár) tárlatvezetése: rovarkiállítás, látványkaptár

13.00 Bálterem | Rajzanak a Turbó Méhek zenekar hibbant méhei Méhes Csabával az élen. Méhjelmezben érkezőknek ajándék.

Hallgassa meg a Makám együttes koncertjét, bogarásszon egy nagyot és játsszunk együtt az egész család! A Makám koncertre jegyek kaphatók a Kölcsey Központban és a Karakter Kávézóban, valamint online kezelési költség nélkül a fonixinfo.jegy.hu oldalon.

DebrecenFöld napja

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.