Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönviselt képviselőjelölt hívta ki Tasó Lászlót

| 2018. 04. 05. | 11:36:00
Elképesztő alakok az indulók között a 3-as választókerületben. Már akit egyáltalán lehetséges beazonosítani.
Börtönviselt képviselőjelölt hívta ki Tasó Lászlót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szerdán bejelentett visszalépések után is összesen 102 jelölt pályázik a 6 egyéni választókerületi országgyűlési képviselői székre Hajdú-Biharban. Közülük legalább hatvanan maguk sem gondolják komolyan az indulást, kampányt ugyanis sem a hagyományos, sem a közösségi médiában nem folytatnak, közéleti nézeteikről, világmegváltó politikai szándékaikról mélyen hallgatnak. Egy részük bizonyára erős gyógyszeres kezelés alatt áll vagy elrabolták az ufók, ezért nem is őriz józan pillanatot arról, hogy a neve felkerült az egyéni listákra.

[Beillesztett cikk: De ki szorongatja meg Pósán Lászlót?]

Április 5-én, azaz csütörtökön a debreceni székhelyű, de Hajdúhadházat, Hajdúsámsont, Nyíradonyt, Vámospércset és további településeket is magába foglaló 3. számű egyéni választókerületben 18 indulót tartott számon a rendszer (2014-ben 13 jelöltre lehetett szavazni). Nézzük, távirati stílusban mit mondhatunk ezekről az emberekről.

Uzsorások között emlegették

Balogh Ákos Istvánné az Összefogás Párt képviseletében indul. Az elnök, Szepessy Zsolt ellen több büntetőeljárás is zajlik, képviselőik láthatatlanok.

Csikai József (Jobbik) végigfórumozta a választókerületi települések utcáit a Facebook oldala szerint. A kevéssé ismert helyi jobbikosok közé tartozik, hirtelen nem is jut az eszünkbe olyan markáns vélemény tőle, amelyik megkülönböztethetővé tette volna a mindennapi hírzajban. Jelenleg a debreceni közgyűlés tagja. A Jobbik országos listáján a 97. helyet foglalja el.

Az NP-nek, vagyis a Net Pártnak sikerült ebben a választókerületben jelöltet állítania: Égerháziné Zubály Ibolyának hívják. A múlt év végén létrejött NP az „első magyar high-tech párt”, ingyenes internetet és az e-sport (számítógépes játékok) állami elismerését, támogatását is szeretnék kivívni. Attól eltekintve, hogy van honlapjuk, amelyen méretes lózungok olvashatók, semmit nem árulnak el a jelöltjeikről.

Gál József pártja, az IMA februári, hajdúhadházi rendezvényéről találtunk egy videót, érdemes megtekinteni. Megnyilvánulásaik alapján elsősorban a vallásos és kellően naiv roma szavazókra gyúrnak. 

Gottdiener Éva és a Családok Pártja a Szepessy Zsolt köré szerveződött kamuszervezetek része, erről elég meggyőző cikkek jelentek meg az utóbbi időben. Cáfolat nem érkezett rájuk. Gottdiener, a politikusjelölt, maga is rejtőzködik a nyilvánosság elől.

Hortó József a Magyarországi Cigánypárt jelöltje. Mivel ő maga nem törekszik a személye tisztázására, talán éppen arról a Hortóról van szó, akivel összefüggésben a TV2 riportot forgatott a hajdúhadházi uzsorásokról.

Káposznyák István a 2014-es önkormányzati választáson az Együtt jelöltjeként indult (eléggé felsült), ezúttal a DK színeiben fog, az MSZP-Párbeszéd támogatásával. A közösségi oldalakon – hajdú-bihari mércével – az aktív közszereplők közé tartozik. Káposznyák a 25. a Demokratikus Koalíció országos listáján.

Kiss Tamás Péter (LMP) tavaly lépett be a pártba, amit aktivistaként segített korábban. A Modem galéria munkatársa. A Facebookon rendszeresen posztol, igaz, ahogy a többi helyi LMP-st, őt is kevesen követik.

Kosztin Mihály (Együtt) viszont már megugrotta a legalább ezer követővel rendelkező politikusok szintjét, persze ő 2010 óta önkormányzati képviselő is Vámospércsen, tehát nem új fiú a helyi közéletben.

Debrecenben koldult, többszörös visszaeső, most indul

Lendvai Bátor Zsolt (Tenni Akarás Mozgalom) neve az országgyűlési képviselőjelölti listán a legelkeserítőbb tény. Ő az a hajdúhadházi figura, aki gyerekekkel koldult Debrecen központjában pár évvel ezelőtt, mígnem büntetőeljárás indult ellene. Több százezer forintot szereztek meg ily módon, a „beteg gyermeknek gyűjtünk” című mese az utolsó szóig hazugnak bizonyult. A Haon egy cikke arra enged következtetni, hogy bombariadó miatt is meggyűlt már a baja a rendőrséggel, és belekóstolt a sittes világba. De nem adja fel.

Az EU.ROM a roma szavazotokért versenybe szálló számos szervezet egyike, a 3-as választókerületben a pocsaji kötődésű Menyhért Attilát indítják. Ő maga a közösségi oldalán nem mutat közéleti érdeklődést, esetleg szóljanak neki, hogy legalább tegyen úgy, mintha.

[Beillesztett cikk: Ki marad állva Kósa Lajos körül?]

Dr. Nagy Attila a MIÉP jelöltje, de a debreceni orvos korábbi választásokon is megmérette már magát – sovány eredménnyel. A 68 éves Nagyot rendhagyó képeslap-gyűjteményéről ismerik. 

Nagy József pártja, az Iránytű, rendkívül vehemens a közösségi médiában, apró kellemetlenség, hogy ezt a határozottságot csak kicsit több mint ezren követik, a valóságban meg persze semmi nyoma nincs.

Szepesi Gábor MEDETE pártja egyszerűen kamu.

Talpas János MISZEP nevű szervezete a közösségi oldalak szerint tartott februárban egy „kihelyezett elnökségi ülést”. A Minden Szegényért Párt is egészen úgy fest, mint a cigányságot néhány voksra lehúzni készülő mihaszna társaság.

Tasó László 2006 óta a Debrecentől északra és keletre eső földek „hűbérura”, illetve 2014-től már megyeszékhelyi szavazokra is hajt. Amikor éppen nem a sajtó részvételét akadályozza meg a választási gyűlésén, nonstop üzemmódban kampányol, érdekérvényesít. Vitathatatlanul produktív örökmozgó, nélküle sosem jött volna ennyi pénz a történeti távlatokban is szegény vidéknek számító Ligetaljára. A volt közlekedéspolitikai államtitkár 57. a Fidesz-listán. 

A Rend Párt jelöltjéről, Tóth Sándornéról az égvilágon semmit nem tudni. Ez a társaság a volt sárszentmihályi polgármester, Tóth Tamás köré szerveződik, fő céljuk a halálbüntetés visszaállítása.

Varga Zsolt László a Közös Nevezőnek szerezne szavazokat. A nyíregyházi testépítő, Gődény György pártja nem csak egy 40 ezres Facebook-közösséget, hanem médiaoldalt is felépített. Amelyen szinte az összes jelenlegi politikai formációt oltják, miközben ők maguk csak virtuálisan léteznek.

Ratalics László

Hajdú-Bihar megye, 3. számú országgyűlési választókerület (székhely: Debrecen)

  • Balogh Ákos Istvánné (Összefogás Párt)
  • Csikai József (Jobbik)
  • Égerháziné Zubály Ibolya (NP)
  • Gál József (IMA)
  • Gottdiener Éva (CSP)
  • Hortó József (c)
  • Káposznyák István (DK)
  • Kiss Tamás Péter (LMP)
  • Kosztin Mihály (Együtt)
  • Lendvai Bátor Zsolt (Tenni Akarás Mozgalom)
  • Menyhért Attila (EU.ROM)
  • Dr.Nagy Attila (MIÉP)
  • Nagy József (Iránytű)
  • Szepesi Gábor (MEDETE)
  • Talpas János (MISZEP)
  • Tasó László (Fidesz–KDNP)
  • Tóth Sándorné (Rend Párt)
  • Varga Zsolt László (Közös Nevező)

A gyakorlatilag ismeretlen jelölő szervezetek teljes neve

IMA: A Mi Pártunk
MISZEP: Minden Szegényért Párt
NP: Net Párt
MEDETE: Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hajdúhadházi lehet az év erdésze
Hajdúhadházi lehet az év erdésze
Címvédés a Nyírerdő háziversenyén.
Hirdetés
Hirdetés
Európa Napot tartottak a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban
Európa Napot tartottak a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban
Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke köszöntötte a résztvevőket.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Komoly vevő van a vármegyei napilap debreceni székházára
Április végén lezárulhat az adásvétel.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Hamarosan jön az éjjel-nappali posta Debrecenben
Hamarosan jön az éjjel-nappali posta Debrecenben
Csekkbefizetés, csomagfeladás, ügyintézés.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!