Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Volt egy kis balhé a nyíracsádi Fidesz-nagygyűlés előtt

| 2018. 03. 26. | 15:34:00
A Cívishír várja a Debreceni Ítélőtábla és a rendőrség állásfoglalását.
Volt egy kis balhé a nyíracsádi Fidesz-nagygyűlés előtt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrök közreműködésével, egy biztonsági szolgálat (Blueteam Security) munkatársaival és saját kezűleg akadályozta meg a Hír Televízió részvételét az általa tartott vasárnapi nyíracsádi választási fórumon Tasó László (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő, a 3. számú hajdú-bihari választókerület jelöltje.

A tévéfelvételen egy, éppen a tévések által kihívott rendőr szájából elhangzik: a stáb jelenlétét arra hivatkozással tagadták meg a szervezők, hogy

„nem meghívottak” ezért Tasóéknak joguk van azt mondani, hogy „hagyják el” a rendezvény helyszínéül szolgáló Ligetalja Művelődési Házat.

A riporter ellenkezik, mondván, egy előre meghirdetett nyilvános politikai nagygyűlésre érkeztek, és semmi jelét nem tapasztalták annak, hogy a rendezvény zártkörű.

A felvételen feltűnik Tasó László is, aki előbb arról érdeklődik, „Milyen tévé?”, majd azt kérdezi a riportertől, hogy „Ki hívta Önöket?”. „Vigyük innen ki!”, fordul a biztonsági emberekhez, utalva a stáb munkaeszközeinek eltávolítására. „Egy zártkörű rendezvényről van szó, nem sajtónyilvános”, mondja a politikus, majd maga is elkezdi kihordani a televíziósok felszerelését.

Tasó szerint provokáció történt

A Cívishír a Debreceni Ítélőtáblához és a rendőrséghez fordult az álláspontjuk megismerése érdekében. A választási eljárásról szóló, vonatkozó törvényben ugyanis az áll: „Választási gyűlést kampányidőszakban lehet tartani. A szavazás napján választási gyűlés nem tartható. A választási gyűlések nyilvánosak. A rend fenntartásáról a gyűlés szervezője gondoskodik.”

Ez alapján úgy tűnik, hogy Tasó Lászlóék nem tessékelhették volna ki a forgatócsoportot, de várjuk meg az állami szervek közlését.

Ő maga Facebook-oldalán hétfő reggel hosszan posztolt a történtekről. „Fizetett, magukat HírTv-s riporternek beállító provokátorok akadályozták személyiségi jogaikban a köztudottan vallásos Nyíracsádi embereket” – olvasható az első mondatban. Szerinte „politikai haszonszerzés céljából szándékosan heccelték a nem sajtónyilvános zártkörű rendezvényre, személyesen kézbesített meghívók alapján érkező mintegy 250 helyi lakost”. Úgy gondolja, „azért utaztak le Budapestről Nyíracsádra a jobbikos tv fizetett bérencei, hogy kiprovokáljanak valamit, egy kis lökdösődést, vagy komolyabb szóváltást, netán valaki tettleg bántalmazza őket”. A politikus ezután arról értekezik, hogy a provokátorok (a sajtó?) büntetlenül rágalmazhatnak, mert „a cáfolat nem lesz annyira adrenalinserkentő”, vagy a perek végén a bíróság arra az álláspontja helyezkedik, hogy a közszereplőnek tűrnie kell.

A képviselő Facebook-oldalán jelenleg is fellelhető az a plakát, amely a nyíracsádi fórumot „politikai nagygyűlésként” hirdette;

nem jelzik rajta, hogy a rendezvény zártkörű, de azt igen, hogy Tasó László oda a támogatóit várja:

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!