Hirdetés

Nagyon jó zene lesz a Nagytemplomban

civishir.hu

2018.03.22. 11:12

Nagyon jó zene lesz a Nagytemplomban

Virágvasárnap, debreceni katonákkal.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.03.25. 18:00

  • Helyszín

    Virágvasárnapi koncert

Virágvasárnapi ünnepi zenés istentiszteletet tartanak a Református Nagytemplomban március 25-én 18 órától a Debrecen Helyőrségi Zenekarral a Debreceni Református Nagytemplomban. Ez az alkalom a Bocskai dandár katonáinak és családtagjainak  húsvéti templomi együttléte, amit évről évre a Helyőrségi Zenekar karnagya, a dandár református tábori lelkésze és a Nagytemplom ifjúsági lelkésze szervezik a katonacsaládok, a nagytemplomi gyülekezet és Debrecen városa felé.

Köszöntőt mond Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

Felcsendül többek között J. S. Bach, Mozart művei, de a modern zenei repertoárból is ízelítőt kap majd a hallgatóság. A zeneszámok a virágvasárnapi történet és különböző bibliai igeszakaszok, személyes bizonyságtételek reflexiójaként csendülnek fel.

Vezényel Pál István őrnagy, a Helyőrségi Zenekar karnagya és Kovács Róbert százados. Az ünnepi igehirdető Sajtos Szilárd őrnagy, a Bocskai-dandár református tábori lelkésze. Közreműködőként fellép az Ady Leánykar és a Nyíregyházi Egyetem Kamarakórusa, akik felkészítője Kerekes Rita karnagy.

 

Nagytemplomkatonazenekar

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.