Hirdetés

Mennyi? Itt indulna a legtöbb jelölt!

2018.03.07. 15:39

Mennyi? Itt indulna a legtöbb jelölt!

Hajdúszoboszló rekordot dönt.

Hirdetés

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a legtöbb egyéni választókerületi jelölt a Hajdú-Bihar megyei 5. számú egyéni választókerületében indulna az áprilisi választáson: 53 jelölt adta le ajánlásait, ebből a választási bizottság 18-at már nyilvántartásba is vett, a többiek nyilvántartásba vételéről péntek éjfélig kell dönteni. 

Ezen felül nyolc olyan választókerület van, ahol legalább 40 jelöltet jelentettek be: a békéscsabai országgyűlési egyéni választókerületben (oevk) 47 jelölt indulna, a főváros 17-es választókerületében (XXI. kerület) és a salgótarjániban 45-45 jelölt indult volna, a kazincbarcikaiban 43, a sátoraljaújhelyi és vásárosnaményi körzetben 41-41, az egri és nyíregyházi választókerületben pedig 40-40 jelölt adta le ajánlásait. 

A legkevesebb jelölt a fővárosban indulna: mindössze 8 jelölt adta le ajánlásait a fővárosi 3-as oevk-ban (XII. kerület), és 9-9 az 1-es és a 4-es oevk-ban (V. kerület és  II. kerület), ezeken kívül nincs olyan választókerület az országban, ahol 10, vagy annál kevesebb jelölt indult volna.

A választási bizottságoknak péntek éjfélig még több mint ezer jelölt nyilvántartásba vételéről kell dönteniük.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.