Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben nagy csalódás a Jobbik-lista

| 2018. 03. 02. | 13:37:00
Nem mondják ki, de a háttérbeszélgetések alkalmával érzékeltetik.
Debrecenben nagy csalódás a Jobbik-lista
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kik kerülnek közel a húsosfazékhoz, avagy kiknek ígér jót a pártvezetés a következő négy esztendőre? – ezt a kérdést a Fidesz kapcsán már kiveséztük, most a Jobbik a soros.

A párt honlapján megjelent lista 110 nevet tartalmaz. A hivatalos közlés szerint a párt országos választmánya szerdai ülésén nagy többséggel támogatta az elnökség által beterjesztett tervezetet, és a következő napokban adják le a Nemzeti Választási Irodának.

A debreceni jobbikosokat ne keressük a várható befutó helyek egyikén. A legjobb helyet a pártvezetés „kegyéből” a nemrég debreceni elnökké választott Keresztesy Gergő kapta. Az 59. hely nagy valószínűség szerint akkor ér majd parlamenti mandátumot, ha a Jobbik megnyeri a listás szavazást. Ha a párt debreceni frakcióvezetője, Kőszeghy Ábel a 81. hellyel honatyává avanzsál, akkor Vona Gábor kétharmados többséggel alakíthat kormányt. A lista 102. helyét elfoglaló Herpergel Róbert befutásához már szinte százszázalékos Jobbik-sikerre lenne szükség.

Az esély, hogy az urak egyéni körzetben nyernek, ennél sokkal nagyobb, bár arra sem érdemes sok pénzt feltenni, legalábbis a közvélemény-kutatások szerint.

[Beillesztett cikk: Ágoston Tibor nem a Jobbik tagja többé!]

Információnk szerint nagy csalódást keltett a Jobbik-lista a debreceni szervezetnél. Úgy látják, ők, vidéki jobbikosok dolgoznak meg a budapestiek parlamenti mandátumáért és anyagi jólétéért. Négy évvel ezelőtt az azóta már kiszállt Ágoston Tibor 25 százalékos eredményt ért el Debrecenben, a most is induló Kőszeghy Ábel pedig szintén a szavazatok több mint 20 százalékát szerezte meg. Ennek ellenére csak a lista hátsó felében kaptak helyet, miközben a Budapesten 6 százalékos Szávay István tuti befutó a 17. listás hellyel. Hegedűs Lórántnénak (2014, budapesti 1-es választókerület, 7,8 százalék) ugyancsak garantál még négy jó évet a Jobbik-lista 16. helye. Az külön bosszúságot okoz a cívisvárosban a Jobbik-hívők táborában, hogy az országos politikából kiebrudalt Kulcsár Gergely helyét (23.) sem örökölték meg, ami négy éve parlamenti mandátumot ért.

[Beillesztett cikk: Tudomásul vette a jobbikos, hogy nem indítják]

A háttérbeszélgetések alkalmával Debrecenben gyakran hallani olyan véleményeket jobbikosoktól, hogy annak van jó helye és biztos megélhetése négyéves ciklusokban, akik a budapesti pártszékházban körbeudvarolják egymást Vona Gáborral, és nem azoknak, akik vidéken „kidolgozzák a belüket”. A debreceni jobbikosok már csak alkatilag sem „nyomulósok", így aztán maradnak a keleti végeken, őrizve itt a frontvonalat.

Akiknek – jobbikos szemüveggel – a befutó helyét nem lehet megkérdőjelezni a listán, a két polgármester, Ózd első embere, Janiczak Dávid, illetve a Tiszavasvárit irányító Fülöp Erik. Nagy kérdés, hogy ők valóban parlamenti tisztségre cserélnék a polgármesterséget, vagy nevük csak a vidéki vonalat látszólag erősítendő került előre, a 9. és a 10. helyre? A választ április idusáig megkapjuk, de a debreceniek párton belüli súlyán az mit sem változtat.

BeA

[Beillesztett cikk: Vigyázz, Kiss Attila, a Jobbiknál is olvassák a Cívishírt!]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
A tartalékos DEAC itthon tartotta a két pontot.
Hirdetés
Hirdetés
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
A Mályva utcából érkezett a riasztás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.