Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január vége havas lesz Debrecenben

| 2018. 01. 16. | 12:25:00
Kicsit késve, de itt az igazi tél
Január vége havas lesz Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceniek már most felkészülhetnek, hogy talán végre beköszönt az igazi tél és hamar túl lesznek a megpróbáltatásokon. Lassan, de biztosan érkezik a havazás. Debrecen területén keddtől fokozatosan hűl le majd a levegő és záporok előzik meg a havazást, havas esőt.

Mire számíthatunk január 20-ig?

Ezen a héten mindenkinek ajánlott, hogy vigyen magával esernyőt, hiszen jelentős csapadékra kell számítanunk.  Kedden 30% a valószínűsége, hogy 1 mm esőre számíthatunk 2 és -5 fok közötti hőmérséklettel. Ezen a napon melegfronti hatás várható, így az erre érzékenyek fokozottan figyeljenek oda magukra. 

Szerdán már 80% valószínűséggel ránk szakad az ég, azaz akár 4 mm eső is hullhat Debrecen területén. Tartózkodjunk keveset a szabadban, hiszen szeles idő várható. Csütörtökön 4 és -2 fok közötti hőmérséklet, záporok és szeles nap virrad ránk. Pénteken a hétvége közeledtével természetesen érkezik az igazi téli időjárás. Havas esőre valamint 4 és -1 fok közötti hőmérsékletre számítsunk. A hétvégén, szombaton továbbra is havas eső, majd vasárnap már havazás is várható. 4 és -2 fok között lesz ezen a két napon az átlaghőmérséklet. 

Január 20-tól már számíthatunk az igazi télies időjárásra

Ezen a héten igazán télies idő vár ránk, hiszen folytatódik a havazás. Hétfőn hószállingózás, kedden havazás lesz jellemző. A hőmérséklet ezen a két napon 0 és -6 fok között alakul. Január 22. a Vince nap miatt fontos a szőlőtermesztőknek. Jó hírünk van: havazás lesz és nem eső, így elképzelhető, hogy a pincék ebben az évben is bőségesen megtelnek borral. 

Szerdától megszűnik a havazás és felváltja az erősen felhős ég egészen csütörtökig. Pénteken 2 és -3 fokos hőmérséklet mellett újra beindul a havazás és szombaton borult, vasárnap már csak közepesen felhős égre kell számítanunk. A hőmérséklet január utolsó hétvégéjén 4 és -1 fok között alakul közepesen felhős és borult éggel. 

Hogyan készüljünk fel a téli időjárásra?

Bízunk abban, hogy minden debreceni autón fent vannak már a téli gumik, hiszen a havazásban a nyári abroncsokkal egyszerűen nem lehet boldogulni. Ha meg szeretnénk előzni a baleseteket, akkor még most időben szereltessük fel a téli gumikat, ha eddig nem tettük volna meg. 

A gyalogosok, illetve a tömegközlekedési eszközöket használó debreceniek készüljenek esernyőkkel, meleg ruhával és vegyék elő nyugodtan a hótaposókat is. A havazás beköszöntével ne felejtsünk el gyermekeinknek egy kis örömet okozni némi szánkózással vagy egyéb más téli sportokkal. 

Menjünk ki a friss levegőre, és ha tehetjük, korcsolyázzunk, hógolyózzunk. A közlekedésben fokozott óvatossággal vegyünk részt, bármivel is közlekedünk, hiszen ebben az időszakban a figyelmetlenség nagyon nagy baleseteket tud okozni. Ha autóval közlekedünk, készüljünk a jégoldókkal, jégkaparókkal, hiszen minden bizonnyal szükségünk lesz rá. Az utakon tartsuk be a követési távolságot, hiszen a csúszós utak fokozottan balesetveszélyesek. 

Mi várható a 20, illetve a 30 napos előrejelzések szerint?

Január 29-től február 10-ig már csak havas esőre vagy esőre számíthatunk és a hőmérséklet is emelkedni fog. A 4 fokról fokozatosan egészen 8 fokig melegszik a nappali hőmérséklet. Reggelente -2 fokról fog felmelegedni egészen 2 fokig. Érdemes lesz ezen a héten is odafigyelnünk egymásra, főleg ha a közlekedésben veszünk részt.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés