Hirdetés

Együtt utazni jó: erdőben tart tanórát a debreceni gyerekeknek a DKV

dkv.hu

2017.10.11. 12:18

Együtt utazni jó: erdőben tart tanórát a debreceni gyerekeknek a DKV
Fotó: civishir.hu

A KRESZ ismerete mellett az illedelmes viselkedés és a környezetvédelem is nagy hangsúlyt kap.

Hirdetés

Hirdetés

A DKV Zrt. idén hetedik alkalommal rendezi meg az „Együtt utazni jó” iskolai közlekedési ismereteket nyújtó programját az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára.

A programot a tankerület általános iskolái körében egyre nagyobb érdeklődés övezi, hiszen a tanulók játékos foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a közösségi közlekedés előnyeivel, fontosságával. Minden tanévben igyekeznek más-más aspektusból megközelíteni a közösségi közlekedés fontosságát.

A 2015/16-os tanévtől kezdve a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve, kiemelt hangsúlyt kapnak a legfontosabb közlekedésbiztonsági kérdések, KRESZ-ismeret, illetve a járműveken való helyes, illedelmes viselkedés is.

A 2016/17-es évben összesen 16 iskola 72 osztályában, közel 2000 tanulón keresztül, mintegy  7000 emberhez jutott el a közösségi közlekedés és ezzel összefüggésben a környezetvédelem fontossága. Az új, 2017/18-as tanévben visszatérnek a természetbe. A Debrecen mellett található hármashegyaljai erdőre és tájra hívják fel a figyelmet, mely számos értékes programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  A Nyírerdő Zrt.-vel és a Zsuzsi Erdei Vasúttal közreműködve hangsúlyozzák a gyerekek körében a közösségi közlekedés környezetvédelmi szerepére. 

A tanórák alapvető célja az információnyújtás a közösségi közlekedés rendszeréről, eszközeiről, azok használatáról. Ezen felül szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi közlekedés környezetkímélő szerepére, az alapvető közlekedésbiztonsági szabályok megismertetésére, betartásának elősegítésére, valamint a közlekedési kultúra megalapozására, formálására.

Az általános iskolák alsó tagozatos diákjai részére kidolgoztak munkafüzeteket és a kapcsolódó programot egyaránt. A kihelyezett interaktív előadásokat képzett munkatársaink az iskolákban tartják. Első félévben  az általános iskolák 3. osztályait, míg a második félévben az 1. osztályosokat keresik fel.  A 2. és 4. osztályosok részére telephely látogatási lehetőséget ajánlanak, ahol a gyerekek hallhatnak a DKV történetéről, megtekinthetik a járműveket és bepillantást nyerhetnek a forgalomirányítás rejtelmeibe. A program kidolgozása során arról sem feledkeztek meg, hogy a hasznos információk átadása mellett élményekben gazdag, vidám perceket szerezzenek a diákoknak, ezzel gyerekjátékká téve a tanulást. 

Ettől az évtől, levéve az utazási költség terhét az osztályokról, a telephely látogatásra történő utazást díjmentesen biztosítják az osztályok számára. Ehhez nem kel más tenni, mint egy online felületen előzetes regisztrálni kell, a DKV pedig e-mailben küldi az utazásra jogosító voucher-t.  A regisztrációs felület elérhetőségéről minden iskolát levélben tájékoztatnak majd. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.